Rize’de Kobani İçin Oturma Eylemi

Rize’de Kobani İçin Oturma Eylemi

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Fındıklı Demokrasi Güçleri Platform üyesi grup Kobani’ye destek için oturma eylemi yaptı. Grup, 'Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP' şeklinde sloganlar attı.İlçe merkezinde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup,...

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Fındıklı Demokrasi Güçleri Platform üyesi grup Kobani’ye destek için oturma eylemi yaptı. Grup, 'Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP' şeklinde sloganlar attı.

İlçe merkezinde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, ellerinde taşıdıkları dövizler ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Fındıklı Merkez Camii önüne kadar yürüyen grup, daha sonra ellerindeki pankart ve dövizleri yere bırakarak oturma eylemi yaptı. Burada grup adına konuşan Bilgehan Kadıoğlu, "AKP’nin beslediği cihatçı çete IŞİD bugün katliama varan saldırılarla insanlık suçu işliyor. Susmak onaylamaktır. Susmak vahşete tanık olmaktır. Filistin’e sessiz kalmayan vicdanımız Kobani’ye de sessiz kalamaz. Orada insanlar ölüyor. Ölü sayısı her geçen gün artıyor. İnsanlar ölmesi niye sesimizi yükseltmeliyiz." dedi.

Yaklaşık yarım saat cami önündeki avluda oturan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.