Riolu Gençler, Türk Milli Takımı'na 'Merhaba' Diyecek

Riolu Gençler, Türk Milli Takımı'na 'Merhaba' Diyecek

Türk Milli Takımı'nın Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası yolunda mücadelesi sürerken, Riolu öğrenciler Türk sporcu ve taraftarı kendi dillerinde karşılamaya hazırlanıyor.

Türk Milli Takımı'nın Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası yolunda mücadelesi sürerken, Riolu öğrenciler Türk sporcu ve taraftarı kendi dillerinde karşılamaya hazırlanıyor. Farklı diller öğretilmesi projesi kapsamında pilot okullardan seçilen yaklaşık yüz Brezilyalı öğrenci, geçtiğimiz günlerde ilk derslerini alarak Türkçe'ye 'merhaba' dediler.

ÇİNCE VE TÜRKÇE'NİN YARIŞI

Önümüzdeki yıllarda iki büyük organizasyona ev sahipliği yapacak Brezilya'da, Olimpiyatlar ve dünya kupasına yönelik tüm hazırlıklar hızla tamamlanıyor. Hükümet, bir taraftan yeni yollar, stadyumlar ve havaalanları inşa ederken diğer yandan gelecek sporcu ve turistleri memnun etmek için çeşitli projeler üretiyor. Rio şehrine akın edecek yabancı turistlere kolaylık sağlaması için yerel yönetimin başlattığı bir çalışma, devlet okullarında okuyan öğrencilere farklı diller öğretilmesini hedefliyor. Proje kapsamında çeşitli kurumlarla işbirliği yapan Rio Milli Eğitim Sekreterliği, turizm bölümünde okuyan öğrencilere İngilizce, İspanyolca ve Çincenin yanı sıra Türkçeyi de seçmeli ders olarak okutuyor.

Türkçenin de projeye dahil edilmesiyle yüzlerce gencin ilerde turizm ve ticaret sahasında aktif hale gelmesi bekleniyor. İki ülke arasında gelişmekte olan ilişkileri dikkate alarak yerel yönetimin de destek verdiği Türkçe eğitimi, Rio'da faaliyet gösteren Türk Kültür Merkezi tarafından yürütülüyor. Pilot bir okulda yaklaşık yüz öğrenciyle başlatılan Türkçe öğretiminin önümüzdeki dönemde genişletilmesi düşünülüyor.

BREZİLYA İLE TURİZM VE TİCARET DAHA KOLAY OLACAK

Farklı bir dil olması yönüyle projenin en çok seçilen derslerinden biri olan Türkçe, okul idarecileri ve öğrencilerin de ilgisini çekiyor. Uluslararası organizasyonlarda gönüllü olarak hizmet verecek turizm bölümü öğrencileri, bu vesileyle Türkçe bilgilerini CV'lerine yazmak istiyor.

Katıldığı ilk Türkçe dersinden çok keyif aldığını söyleyen Raquel adlı öğrenci, proje ile ilgili izlenimlerini "İsmim Raquel. Enrique kolejinde turizm bölümünde okuyorum. Arkadaşlarımla beraber Türkçe öğrenmeye karar verdik. Yeni bir dil olarak CV'mize yazma isteğimizin dışında Türkçe'nin konuşulduğu tüm ülkelerden gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Sanırım bu, Brezilya olarak bizim misafirlerimize verdiğimiz önemin bir göstergesi olacak." sözleriyle anlattı.

Projenin başarıyla uygulandığını söyleyen gönüllü Türkçe öğretmeni Sinan Avcı da Türkçe öğretimindeki amacın iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlamak olduğunu belirtti. Farklı dillerin öğretimine ev sahipliği yapan pilot okulların idarecileri ise projeyi "Türkiye ve Brezilya yakınlaşıyor. Bu vesileyle gerek buradan Türkiye'ye gidenler için gerekse Türkiye'den Brezilya'ya gelenler için ilerde turizm daha kolay hale gelecek." şeklinde özetledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.