Recai Böreği’ne yoğun ilgi!

Recai Böreği’ne yoğun ilgi!

Lezzet avcılarına sunulan Recai Böreği 15 yıldır Halk Etliekmek'te Konyalılar'ın beğenisine sunuluyor. İşletme sahiplerinden İsmail Küçüker, "Recai Böreği'nin patentini aldık. Amacımız tüm Türkiye'ye tanıtmak" dedi.

Konya'da Halk Etliekmek'te ‘Etle küflü peynirin ateşle müthiş buluşması' sloganıyla servis edilen Recai Böreği halkın beğenisini kazandı. 15 yıldır Konyalılar'a sunulan ve sadece Halk Etliekmek'te yapılan Recai Böreği tescillendi. İşletme sahipleri Oktay ve İsmail Küçüker kardeşler Recai Böreği'nin patentini alarak marka tescili yaptırdı. Küçüker kardeşlerin hedefi ise Recai Böreği'ni tüm Türkiye'ye tanıtmak.

MESLEĞİMİZ 'DAYI MESLEĞİ'

Yaptığı işin 'dayı mesleği' olduğunu aktaran işletme sahiplerinden İsmail Küçüker, "1978 yılında Konya'da doğdum. Mesleğimiz 'dayı mesleği'. 1989 yılında işe dayımın yanında işe başladım. Bir fiil 1996 yılına kadar dayımın yanında çalıştım. Mesleği öğrendikten sonra 1997’de Meram Yaka’da ilk dükkânımızı açtık. Daha sonra Şeker Fabrikası’nın oraya taşındık. Kemerli Çarşı’nın orada da faaliyet gösterdik derken, işlerimiz istediğimiz gibi olmayınca 2002 yılında, üç kardeş bir araya gelerek Hacı Mahmut Çarşısı’nda Halk Etliekmek’i kurduk. Orada yaklaşık 10 yıl hizmet ettikten sonra 2011’de Şems-i Tebriz’i Mahallesi’ne taşınarak işlerimizi büyüttük. Küçüker Halk Etliekmek olarak ismimizi tescilledik. Son 5 yıldır aynı yerimizde hizmet veriyoruz. Yaklaşık 15 yıldır bu civardayız" şeklinde konuştu.

4-5.20160426101448.jpg

ETLE PEYNİRİN MUHTEŞEM BULUŞMASI

Recai Böreği'nin isminin neden Recai olduğunu belirten Küçüker şöyle konuştu: "1960’lı yıllarda Recai diye bir amca varmış. Recai amca devamlı bir fırına gider, et ve küflü peynir karışımını bir araya getirterek börek yaptırırmış. Her zamanda ondan yaptırırmış. Ustalarda alışmış haliyle, Recai Amca geldiğinde, Recai Amca’nın böreğinden yapılması gerektiğini bilirlermiş derken ismi o şekilde kalmış. İnsanlar bu pideyi zamanla çok sevmiş ve benimsemiş. Bizde geleneksel lezzetimizi yaşatma adına dört yıldır Recai’yi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Recai, ateşte eski adıyla küflü peynir yeni adıyla yeşil peynirin et ile muhteşem buluşmasından oluşuyor."

HEDEFİMİZ TÜRKİYE'YE TANITMAK

Konya halkının çoğunluğu Recai’yi öğrendi . Artık dükkanımıza gelenlerin birçoğu Recai yemek için geliyorlar. Konya’da sadece bizim yaptığımız Recai Böreği’nin patentini alarak, marka tescilini yaptırdık. Bizim asıl amacımız Konya’ya ait olan küflü peyniri halka ulaştırarak yaygınlaştırmak. Özellikle yeni nesil, yöresel tat olan eski adıyla küflü peyniri yeni adıyla yeşil peyniri bilmiyor. Bu şekilde gençlerin de küflü peynirden haberdar olmalarını ve alışmalarını sağlıyoruz. Hedefimiz bu böreği Konya'nın ardından tüm Türkiye'ye tanıtmak” ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum