Rakip bugün belli oluyor

Rakip bugün belli oluyor

Ziraat Türkiye Kupasında çeyrek finale yükselen Atiker Konyaspor’un rakibi bugün yapılacak kura çekimi ile belli olacak. Yeşil-beyazlı ekip Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor, Kayserispor ve Sivasspor takımlarından birisiyle eşleşecek

Ziraat Türkiye Kupasında sahasında Ümraniyespor’u uzatma bölümünde Vukovic’in penaltı  golüyle yenerek adını çeyrek finale yazdıran Atiker Konyaspor’un rakibi bugün yapılacak kura çekiminde belli olacak. Atiker Konyaspor kura çekimine Medipol Başakşehir, Kasımpaşa ve Fenerbahçe takımları ile birinci torbadan katılacak. Yeşil-beyazlı ekip bu takımlarla eşleşmeyecek. Atiker Konyaspor kura  çekimine 2. torbadana katılacak   Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor, Kayserispor ve Sivasspor takımlarından birisiyle eşleşecek.

KURA ÇEKİMİ BUGÜN  

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nun tamamlanmasının ardından Çeyrek Finale yükselen takımlar belli oldu. Medipol Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Kayserispor, Atiker Konyaspor, Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor ve Sivasspor’un mücadele edeceği Çeyrek Final kuraları bugün çekilecek. Kura çekimi saat 13.00'te TFF'nin Beykoz-Riva'daki idari merkezinde gerçekleştirilecek.

Çeyrek finalde çift maçlı eliminasyon sistemi uygulanacak. Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final maçlarının tarihleri ise henüz belli değil.

MUHTEMEL RAKİPLER

 

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Atiker Konyaspor'un kupada eşleşebileceği rakiplerden en dişlisi olan Akhisar Belediyespor, ligde zor günler geçiriyor. Yeşil-siyahlılar; ligde çıktığı son 3maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Ligde çıktığı 19 maçta 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Akhisar Belediyespor topladığı 21 puanla 13.sırada yer alıyor. Akhisar Belediyespor, kupada ise iyi bir performans sergiliyor. Golcü oyuncusu Vaz Tee ile fırtına gibi esen yeşil-siyahlılar;  Bursaspor, Ümraniyespor ve Aydınspor'un olduğu gruptan lider olarak çıkarken son 16 turunda ise Gümüşhanespor'u 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselme sevinci yaşadı.

KAYSERİSPOR : Kupada kura çekiminde 2.torbadan katılacak olan Kayserispor ise teknik direktör Sergen Yalçın ile çıkışa geçti. Genç teknik adam ile çıktığı son 2 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik alan Kayserispor, ligde topladığı 16 puanla 17.sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılılar kupada ise Beşiktaş, Boluspor ve Darıca Gençlerbirliği'nin yer aldığı gruptan ikinci olarak çıktı. Kayserispor, kupada son 16 turda ise Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek çeyrek finale yükselme başarısı sağladı.

ÇAYKUR RİZESPOR: Atiker Konyaspor'un Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final müsabakasında eşleşebileceği bir diğer takım olan Çaykur Rizespor'da ligde kötü form grafiği çiziyor. Ligde 19 puan toplayan Karadeniz ekibi puan tablosunda 14.sırada yer alıyor. Yeşil-mavililer ligde gösterdiğ kötü grafiğin aksine kupada iyi bir performans gösteriyor. Kasımpaşa, Sancaktepe ve İnegölspor'un olduğu gruptan ikinci olarak çıkan Çaykur Rizespor ise son 16 turda TFF 1.Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'u yenerek çeyrek finale yükseldi.

SİVASSPOR Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final kuraları çekimi öncesi en zayıf takım olarak Sivasspor göze çarpıyor. TFF 1.Lig'de zirve mücadelesi veren Sivasspor, puan tablosunda 32 puanla 4.sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlılar; Başakşehir, Göztepe veYeni Amasyaspor'un bulunduğu gruptan ikinci olarak çıkarak büyük bir sürprize imza attı. Son 16 turunda ise Tuzlaspor'u 4-1 mağlup eden Sivasspor adını çeyrek finale yazdırdı

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.