Rakel Dink: Hrant’ı Devlet Öldürdü

Rakel Dink: Hrant’ı Devlet Öldürdü

Gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, suikast sonucu hayatını kaybeden eşinin ölümüyle ilgili devleti suçladı.

Gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, suikast sonucu hayatını kaybeden eşinin ölümüyle ilgili devleti suçladı.

Hrant Dink Vakfı tarafından Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen ‘Türkiye-Ermenistan sınırından hikayeler’ adlı fotoğraf sergisinin dün akşamki açılışında konuşan Rakel Dink, “Hrant cesur bir Ermeni’ydi. Sorunları çekinmeden her platformda dile getiriyordu. Bunu sindiremediler. Bize göre devletin planladığı bir komplo ile Hrant’ı öldürdüler.” iddiasında bulundu.

Rakel Dink, büyük bir sabırla mahkeme konusunda devlete şans verdiklerini ancak beklediklerinin gerçekleşmediğini de söyledi. Rakel Dink, “ Türkiye’ye şans vermek istedik. Belki adalet konusunda zihinlerini değiştirirler diye. Malesef 6 yıl sonra aynı yere geldik. Aile olarak da mahkemelere katılmamaya karar verdik. Adaletin yerini bulmayacağına karar verdik. Ancak davanın sonucunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız.” dedi.

Rakel Dink devletin acılarla yüzleşme cesareti olmadığından Hrant Dink davasının çözülemediğini iddia etti. “Devlet bu davanın çözülmesinde kararlılık gösterirse, kendini aşmış olacak.” diyen Rakel Dink, böylece insanların ruhunun da huzura erebileceğini dile getirdi.

‘OLİMPİYATLARIN VERİLMEMESİ İSABET OLMUŞ’

Rakel Dink, Türkiye-Ermenistan sınırının kapalı olmasıyla ilgili yorum yaparken sözü 2020 Olimpiyatları’na getirdi. Dink, sınırları bile kapalı bir ülkenin olimpiyatları istemesinin de anlamsız olduğunu öne sürdü. Rakel Dink, “Bu çağda sınırların kapalı olmasına akıl sır ermiyor. Sınırları kapalı bir ülke de olimpiyatları istiyor. İsabet olmuş.” dedi.

Sergiye ev sahipliği yapanlardan Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre da yaptığı konuşmada Hrant Dink Vakfı’nın çalışmalarını övdü. Flautre, sergide sınırların ayırdığı insanların nasıl birçok şeyi paylaştığını görebildiklerini söyledi ve “Bu sergi, barışa katkı sağlayabilir.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.