Pussy Riot’un Son Tutuklu Üyesi Tolokonnikova Da Tahliye Edildi

Pussy Riot’un Son Tutuklu Üyesi Tolokonnikova Da Tahliye Edildi

Geçen sene Şubat ayında Moskova’daki Kurtarıcı İsa Kilisesi’ne girerek Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı şarkı söyleyen Rus punk müzik grubu Pussy Riot üyelerinden Nadejda Tolokolnikova da tahliye edildi.

Geçen sene Şubat ayında Moskova’daki Kurtarıcı İsa Kilisesi’ne girerek Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı şarkı söyleyen Rus punk müzik grubu Pussy Riot üyelerinden Nadejda Tolokolnikova da tahliye edildi. Yine bugün aynı gruptan Mariya Alyohina da tahliye edilmişti.

Muhalif siyasi şarkılarıyla tanınan Pussy Riot punk grubu üyeleri Maria Alyohina, Nadejda Tolokonnikova ve Yekaterina Samutseviç, Moskova’dkai Kurtarıcı İsa Kilisesi’nde Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı şarkı söyleyerek eylem yapmışlardı. Bu eylem yüzünden 2012 yılının Şubat ayında gözaltına alınan Pussy Riot üyeleri büyük tartışmalara yol açmıştı. Aylarca tartışılan olay “manevi değerlere hakaret” olarak nitelendirilmişti. Mahkemeye çıkartılan kızlar holiganlık ve toplumda dini nefreti körüklemekle suçlanarak 2012 yılının Ağustos ayında 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Alyohina ile Tolokonnikova Rusya’nın farklı ceza evlerinde cezalarını çekmek üzere gönderilirken Yekaterina Samutseviç bir kaç ay sonra Ekim ayında eyleme doğrudan katılmadığı gerekçesi ile serbest bırakılmıştı.

Bu yılın Mart ayında Amerikan ünlü pop yıldızı Madonna, Pussy Riot punk grubu üyelerinin tutuklanmasını eleştirerek Devlet Başkanı Putin’e ağır hakarette bulunmuştu. Dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles’ın eski üyesi olan Paul McCartney de Pussy Riot punk grubu üyelerini savunmak için Putin’e mektup göndermişti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.