Prof. Dr. Mehmet Sait Şimşek Hoca vefat etti

Prof. Dr. Mehmet Sait Şimşek Hoca vefat etti

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sait Şimşek 73 yaşında hayatını kaybetti.

Şimşek’in acı haberini öğrencileri duyurdu. Kuran Tefsiri üzerine ve akademik konularda kitapları bulunan Sait Şimşek’in vefatı sevenlerini ve öğrencilerini derinden üzdü .

Merhum Sait Şimşek'in cenazesi bugün İkindi namazına müteakip Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Hocacihan mezarlığına defnedilecek

133199.jpg

MEHMET SAİT ŞİMŞEK KİMDİR?

Prof. Dr. Mehmet Sait Şimşek, 1951'de Mardin'de doğdu. İlkokulu Ceylanpınar'da; İHL'yi Diyarbakır'da; YİE'yi Erzurum'da okudu. YİE'de öğrenci iken Erzurum'un Tekman ilçesi vaizi idi. Öğrenimini bitirdikten sonra Mardin merkez vaizliğine atandı. İki yıllık bu görevinden sonra Gemlik İHL Meslek Dersleri öğretmenliğine atandı. 1977 yılında Konya YİE Arap Dili Araştırma Görevliliği imtihanını kazandı. 1984 yılında AÜ'nde doktor ünvanını kazandı. 1987 yılında Doç., 1994 yılında da aynı bilim dalında Prof. oldu. 1997-2001 yılları arasında aynı fakültede Tefsir ABD başkanlığı yaptı.

Merhaba Gazetesi Olarak Merhum Prof. Dr. Mehmet Sait Şimşek'e Allah'tan rahmet sevenlerine ve yakınlarına da başsağlığı dileriz

Eserleri:

•Fatiha Suresi ve Türkçe Namaz

• Günümüz Tefsir Problemleri

• Kur'an Kıssalarına Giriş

• Kur'an'ın Ana Konuları

• Kur'an'ın Anlaşılmasında İki Mesele

• Yaratılış Olayı Kaynak:

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum