Polis, Öğrenci Güvenliği İçin Proje Başlattı

Polis, Öğrenci Güvenliği İçin Proje Başlattı

Adana'da polis öğrencilerin daha güvenli ortamlarda, her türlü korku ve endişeden uzak şekilde eğitimlerini sürdürmelerini sağlamak için "Güvenli okul güvenli eğitim projesi" başlattı. Emniyet Çocuk Şubesi'nce yürütülen proje kapsamında,...

Adana'da polis öğrencilerin daha güvenli ortamlarda, her türlü korku ve endişeden uzak şekilde eğitimlerini sürdürmelerini sağlamak için "Güvenli okul güvenli eğitim projesi" başlattı.

Emniyet Çocuk Şubesi'nce yürütülen proje kapsamında, öğrencilerin gelişim ve geleceğini destekleme ile güvenlik internet mutlu gelecek projelerinin de uygulamasına geçildi. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek Yüreğir Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'nde öğrencilere yönelik seminere katılarak proje hakkında bilgi aldı. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nden Komiser Kemal Evlek, okullarda güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik çalışmalar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Evlek, il merkezinde 528 kamu ve özel sektöre ait okul olduğunu belirterek, proje kapsamında öncelikle okulların risk haritalarının çıkarıldığını söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nden 58 motorize ekibin muhtemel şiddet olaylarının önüne geçilebilmesi amacıyla görevlendirildiğini anlatan Evlek, Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nden de 60 personelin okul irtibat görevlisi olduklarını anlattı. Okullarda risk gurubundaki çocuklarla iletişim sağlandığını anlatan Evlek, bunlar hakkında hazırlanacak raporlar doğrultusunda çözüm yolu bulacaklarını bildirdi. Evlek, özellikle Yüreğir'de internet kafe, umuma açık yerler ile kafe ve barlarda 32 işletme hakkında işlem yapıldığına vurgu yaptı.

Narkotik Müdürlüğü'nden polis memuru Mehmet Genç, uyuşturucunun tanımı, madde bağımlılığı ve bu maddelerin insan vücuduna zararlarını anlattı. Terörle Mücadele Şubesi'nden polis memuru Adem Küçükaydın da terör örgütlerinin gençlere yönelik tuzaklarına dikkat çekti. Siber Suçlar'dan polis memuru Mustafa Pektaş internet bağımlılığı ve siber suçlar konusunda açıklamalar yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.