Plan Bütçe Komisyonu'nda 'Kürdistan, Unsur, Terörist' Tartışması Çıktı

Plan Bütçe Komisyonu'nda 'Kürdistan, Unsur, Terörist' Tartışması Çıktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bütçe ile kesinhesapları görüşülmeye başlandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sunum yapmasının ardından söz alan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Ala'yı sert sözlerle eleştirdi. Araya giren HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile Günal arasında 'Kürdistan' tartışması yaşandı. Günal, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yönelik "Oslo sürecini sahiplenmişsiniz, Habur’dan sonra 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nda peşmergelerin topraklarımızdan geçirilip Suriye’nin kuzeyine gönderilmesini ve burada birtakım unsurların Kürdistan’dan geçtik, Kürdistan’a yardıma gittik demesine ses çıkarmamanın yarın hesabının sorulacağını söylüyorum." ifadelerini kullandı.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise "Unsur değil ben söyledim. Selçuklu coğrafyasında yeri var. Unsur lafını kullanma. Selçuklulardan bu yana Kürtlerin yaşadığı toprağın adı Kürdistan’dır. 40 milyon Kürt var öğreneceksiniz, kabulleneceksiniz. Güneş yok diyebilirsiniz, ama güneş doğuyor her gün kusura bakmayın." dedi.

"Türkiye topraklarındaki Kürdistan'ı söyleyin?" diyen Günal'a, Kaplan tepki gösterdi. Günal ile "Benim derdim siz değilsiniz, sen benim muhatabım değilsin. Sayın Bakan katılıyor mu?" diye sordu.

"Sayın Bakana soruyorum, Türkiye topraklarında Kürdistan var mı?" diye soran Günal, Kaplan'a "Sizinkini biliyoruz." ifadelerini kullandı. "Vatana ihanetten yargılanacak, Yüce Divan'a çıkacak olan o." diyen Günal, "Sizin ne amacınız olduğunu biliyoruz. Siz ortağınızla konuşun. Siz söylediyseniz sizin için de geçerli. Türkiye toprağında Kürdistan mı var. Burası Türkiye Cumhuriyeti toprağı. Kim söylüyorsa Türkiye’de Kürdistan diye hepsi unsurdur hepsi teröristtir. Sayın Kaplan Türkiye’ye Kürdistan diyorsan sen de teröristsin. Türkiye’de öyle bir yer, dünyada da öyle bir yer yok.." diye konuştu.

Günal, AK Partililere ve İçişleri Bakanı Afkan Ala’ya "Bu hale getirdiniz susuyorsunuz hala. Hiçbirinden çıt çıkmıyor. Kürdistan diyor sesiniz çıkmıyor." şeklinde konuştu. Bazı MHP’li milletvekilleri ise "AKP iktidarı haindir." diye bağırdı. Bunun üzerine yerinden kalkan çok sayıda AK Partili milletvekili MHP’li milletvekillerine tepki gösterdi ve "Hain sizsiniz." ifadelerini kullandı. Yaşanan gerginlik nedeniyle, komisyon birleşimine 45 dakika ara verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.