Pkk: Yüksekova’nın Talimatını Biz Vermedik

Pkk: Yüksekova’nın Talimatını Biz Vermedik

Terör örgütü PKK, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin öldürülmesi olayına ilişkin verilmiş herhangi bir talimatları olmadığını açıkladı. Kendilerine yakın internet sitelerine açıklama gönderen PKK, “Örgütlü birimlerimizin...

Terör örgütü PKK, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin öldürülmesi olayına ilişkin verilmiş herhangi bir talimatları olmadığını açıkladı. Kendilerine yakın internet sitelerine açıklama gönderen PKK, “Örgütlü birimlerimizin bu olayla herhangi bir ilişkisi söz konusu olmadığı gibi tarafımızdan olayın somutlaştırılmasına ilişkin araştırma devam etmektedir.” dedi. Şırnak’ta bir kamyon patlayıcının kaçırılması olayına da değinilen açıklamada, şöyle denildi: “25 Ekim tarihinde Kağızman'da yaşanan çatışmada Türk güvenlik güçleri tarafından 3 gerillamız şehit edilmiştir. Yaşanan her saldırı karşısında misilleme hakkımız mevcuttur. Fakat Gever'de (Yüksekova) 3 askerin öldürülmesi olayına ilişkin verilmiş herhangi bir talimatımız yoktur. Örgütlü birimlerimizin bu olayla herhangi bir ilişkisi söz konusu olmadığı gibi tarafımızdan olayın somutlaştırılmasına ilişkin araştırma devam etmektedir. Cudi'de bir kamyon içinde 8 çuval gübrenin kaçırıldığı iddiasına dayanarak Cudi'de kapsamlı bir operasyonun başlatılmış olması manidar bir durumdur. Bu türden kamuoyunu yanıltan yanlış ve abartılı bilgilerin verilmesinin operasyonel saldırılar için zemin hazırlamaya dönük olduğu açıktır.”

Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova’da 3 askerin PKK’lılar tarafından şehit edildiğini açıklamış, Başbakan Ahmet Davutoğlu da, cinayetleri işleyenlerin yakalandığını duyurmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.