Piknik sezonu erken açıldı

Piknik sezonu erken açıldı

Baharın gelmesiyle birlikte vatandaş piknik alanlarına akın etti. Piknik sezonunu açılmasıyla birlikte kasaplar da yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Mangallık ürünlerin fiyatında da artış bekleniyor.

Havaların ısınması ile vatandaşlar parklara akın etmeye başladı. Havaların güzel geçmesini fırsat bilen vatandaşlar piknik alanlarına gidiyor. Pikniklerde mangalcılar mangal başına geçti. Mangallık ürünlerde fiyat artışı oldu. Geçtiğimiz hafta kilosu 9 TL'ye satılan tavuk kanadın fiyatı bu hafta  12 TL oldu. Hava sıcaklıklarının yaz mevsiminin normallerine gelmesiyle birlikte mangallık ürünlerin fiyatının daha da artması bekleniliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte beyaz etin ateşi de yükselecek. Kasaplar, mangalcılar için çok sayıda imkanı sunuyor. Kasaplar; kömür, mangal ve sos da satıyor. Vatandaşlara et veya beyaz eti soslayarak veren kasaplar mangalcılara büyük kolaylık sağlıyor. Vatandaşlara ise sadece eti mangalda pişirmek kalıyor.

KANADIN KİLOSU ARTACAK

Konya Et Sarayı Sahibi Bekir Demirci, piknik sezonunun açılmasıyla işlerinin hareketlendiğini belirtti. Demirci, "Havalar ısındı. Vatandaş ise hafta sonunu değerlendirmeye başlayarak parklara gidiyor, ailesiyle birlikte mangal yakıyor. Bununla birlikte bizim işlerimiz de yavaş yavaş hareketlendi. Mayıs ayı başında işlerimizin daha da hareketleneceğini düşünüyorum. Havaların daha da ısınmasıyla birlikte beyaz ete rağbet artacak. Mangalda genellikle tavuk tercih ediliyor. Bundan dolayı beyaz et fiyatlarımız artacak. Geçen hafta tavuk kanadın kilosunu 9 TL'ye satıyorduk. Şu an 12 TL'ye satıyoruz. Birçok dükkan kanadın kilosunu 15-18 TL arasında değişen fiyatlarla satıyor” dedi. Mayıs ayı ile birlikte kanadın fiyatını 18 TL'ye kadar çıkabileceğini vurgulayan Demirci, "Mayıs ile birlikte tavuk kanadın fiyatında yüzde 50 oranında bir fiyat artışı olacak. Şu anda kanada yüzde 30 zam yaptık. Beyaz veya kırmızı eti kendimize ait özel sosla soslayıp vatandaşlarımıza veriyoruz. Mangalcılara sadece eti pişirmek kalıyor. Şu an tavuk pirzola ve göğüsün kilosunu 9 TL'den, butun kilosunu 7 TL'ye satıyoruz. Şu anda en çok rağbet gören kanadın kilosunu ise 12 TL'ye satıyoruz. Etin fiyatının yüksek olması tavuğa rağbeti artırmıyor" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.