Piazza, Yaşama Yol Ver Standına Ev Sahipliği Yaptı

Piazza, Yaşama Yol Ver Standına Ev Sahipliği Yaptı

Şanlıurfa Piazza AVM, Sağlık Bakanlığı tarafından yurt genelinde uygulamaya konulan Yaşama Yol Ver projesi kapsamında “112 acili tanıtmak ve sistemin günlük yaşamda karşılaştığı sorunlara karşı farkın...

Şanlıurfa Piazza AVM, Sağlık Bakanlığı tarafından yurt genelinde uygulamaya konulan Yaşama Yol Ver projesi kapsamında “112 acili tanıtmak ve sistemin günlük yaşamda karşılaştığı sorunlara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla sürdürülen kampanyaya ev sahipliği yaptı.

Yaşama Yol Ver projesi kapsamında, Şanlıurfa’da, İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde 112 acil standı açıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte, uzmanlar tarafından acil yardıma ihtiyacı olan hastalarla karşılaşıldığında yapılması gereken müdahaleler Piazza AVM ziyaretçilerine anlatıldı. 112 acil servis hattının önemine de vurgu yapan yetkililer, trafikte ambulanslara geçiş önceliği verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"SANİYELER BİLE ÖNEMLİ"

Ambulansı bekleyen ya da hastaneye sevk edilmekte olan hastalar için saniyelerin önemini vurgulayan uzmanlar, sürücülere siren sesini duyduktan sonra sakin ve kontrollü biçimde aracınızı kenara çekerek ambulansa yol açmaları uyarısında bulundu.

Bakanlığın koordinesinde yürütülen projenin iki yıl süreyle devam edeceğini belirten yetkililer, bu süre içinde yapılacak çalışmalarla, toplumda farkındalığın yaygınlaşmasını amaçladıklarını kaydetti.

"112’Yİ GEREKSİZ ARAMAYIN"

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, 112 Acil Sağlık Hizmetleri hattının gereksiz yere meşgul edilmemesinin önemini vurguladı. Yetkililer, bilgilendirmede bulundukları vatandaşlara, "112 acil her an için size ya da yakınlarınıza gerekli olabilir. Kesinlikle bu hattın gereksiz yere meşgul edilmemesi lazım. Unutmayalım ki, acil durumlarda bir dakikanın hatta saniyelerin bile hasta için yaşamsal değeri vardır" diyerek bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.