Peşmergenin Girmesinin Ardından Kobani'de Savaş Kızıştı

Peşmergenin Girmesinin Ardından Kobani'de Savaş Kızıştı

Peşmergenin geçen cumartesi Türkiye topraklarından Kobani’ye ağır zırhlı silahlarla giriş yapmasından sonra bölgede çatışmalar yoğunlaştı. IŞİD, PKK/YPG'nin yanı sıra peşmerge ile de savaşmaya başladı. Peşmerge ve YPG, Kobani’nin...

Peşmergenin geçen cumartesi Türkiye topraklarından Kobani’ye ağır zırhlı silahlarla giriş yapmasından sonra bölgede çatışmalar yoğunlaştı. IŞİD, PKK/YPG'nin yanı sıra peşmerge ile de savaşmaya başladı. Peşmerge ve YPG, Kobani’nin doğu ve güney cephesinde bulunan IŞİD hedeflerini karadan vururken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları ise IŞİD hedeflerini havadan yoğun bombardıman saldırısı altında tutuyor.

ÖSO KOBANİ'DEN ÇEKİLECEK İDDİASI

Peşmerge ve PKK/YPG güçleri, sabah saatlerinden itibaren IŞİD hedeflerinin bulunduğu doğu ve güney cephelerine roket ve havan topu saldırısı düzenledi. Öte yandan IŞİD’e karşı savaşmak için 6 gün önce Suruç’tan Kobani’ye geçiş yapan 180 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerinin, peşmergelerin gelmesinin ardından Kobani’den çekilmeye hazırlandığı iddia edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.