Peşmerge Ve Işid Kerkük'te Karşı Karşıya Geldi, Eller Tetikte Bekliyor

Peşmerge Ve Işid Kerkük'te Karşı Karşıya Geldi, Eller Tetikte Bekliyor

Dünya, Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'u ele geçirmesine odaklanırken, Kerkük'te ilginç gelişmeler yaşanıyor. IŞİD militanları, Kerkük'ün 20 kilometre güney batısında bulunan Sünni Arapların yoğun yaşadığı Til El Verd (Telverd)...

Dünya, Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'u ele geçirmesine odaklanırken, Kerkük'te ilginç gelişmeler yaşanıyor. IŞİD militanları, Kerkük'ün 20 kilometre güney batısında bulunan Sünni Arapların yoğun yaşadığı Til El Verd (Telverd) bölgesine yaklaştı.

Kerkük'te bulunan Peşmerge kuvvetleri ise Telverd bölgesinde Irak ordusuna bağlı 12. Tümen'in kaçarken bıraktığı ağır silahlarına el koydu. Kerkük'ü IŞİD saldırısından korumak için bölgede tedbir alan Peşmerge ile örgüt arasında 1 kilometre mesafe bulunuyor.

Kerkük ile Telverd bölgesi arasında bulunan 2 kontrol noktasında sadece birisinde Peşmerge ve Kerkük polisi görev yapıyor. Peşmerge kuvvetleri, Telverd bölgesinde ağır silahlarla dizilmiş eller tetikte gözler bir kilometre ötede gelecek IŞİD militanlarının olası saldırısında.

Kerkük şehir merkezinde ise sokaklar bomboş, insanlar tedirgin bir şekilde dışarı çıkmıyor. Telverd bölgesinde ıssız yollarda sadece askeri ve gazeteci araçlarına rastlanılıyor. Peşmerge kuvvetleri ele geçirdiği 12. Tümen'in içeriden görüntüsünün almasını istemiyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.