Türkiye'de ilk yerli makineyi üreten dev fabrika iflas etti! 65 ülkeye satış yapıyordu

Türkiye'de ilk yerli makineyi üreten dev fabrika iflas etti! 65 ülkeye satış yapıyordu

Türkiye tarihindeki en büyük iflaslardan birisi ilan edildi. Ülkede ilk makineyi üreten fabrikalardan birisi iflas etti. 65 ülkeye ihracat yapan bu dev fabrika Ankara merkezli faaliyet gösteriyordu.

Türkiye 2023 ve 2024 yılında büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Vatandaş bu krizin ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Uzmanlar ise gidişat hakkında olumlu bir açıklama yapmıyor.

flas-333.jpg

Artan girdi maliyetleri, yükselen banka kredi faizleri ve bozulan nakit para döngüsüne bağlı olarak birçok firma zor günlerden geçiyor. Konkordato ilan ederek durumu düzeltmeye çalışan dev firmalar var.

palme-1.jpg

Kimisi bu yolda başarılı olurken kimisi de iflas gerçeğiyle karşı karşıya kalıyor. Kısa süre önce konkordato ilan ederek mali tabloyu düzeltmeye çalışan Türkiye'nin ilk yerli makine üreticisi iflas etti.

flas-939933.jpg

6 farklı ürün grubunda 129 farklı makine üreten ve 65 ülkeye ihracat yapan Palme Makina iflas etti. Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’nin (İMDER) ilk yerli üreticisi olarak tarihe geçen Palme Makina'nın iflası herkesi üzdü.

lfas-949494.jpg

Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi, 65 ülkeye ihracat yapan devasa şirketin konkordato talebini reddederek iflas kararını resmen verdi.

Kaynak:Haber Merkezi