Kuğulu Park’da  göletler temizleniyor

Kuğulu Park’da göletler temizleniyor

Seydişehir Belediyesi Kuğulu Park’ta bulunan mevcut göletlerde temizlik çalışması başlattı.

Seydişehir’in en önemli mesire alanlarından biri olan ve hafta içi ve hafta sonu çevre ilçeler ve il merkezinden binlerce kişiyi ağırlayan Kuğulu Tabiat Parkında belediye ekipleri tarafından hummalı çalışmalar devam ediyor.

MESİRE ALANLARININ BAKIMI YAPILIYOR

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Kuğulu’da yapılan gölet temizleme çalışmalarını yerinde inceledi. Tabiat Parkı ve gölet içerisinde bakım ve temizlik çalışmalarını yürüten belediye ekiplerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Seydişehir’in en önemli mesire alanında yapılan bakım çalışmalarının düzenli aralıklarla yapılacağını belirtti. Ustaoğlu, çalışmalarla Kuğulu Tabiat Parkının doğal yapısını ve güzelliğinin korunacağını ve tanıtımı noktasında gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti. Gölet üzerinde yapılan temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ustaoğlu, “yerli ve yabancı olmak üzere birçok misafirin uğrak noktası olan Kuğulu Tabiat parkımızın bakım ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Özellikle yaz aylarıyla birlikte göletlerimiz içerisinde oluşan yabani otların temizliğini düzenli olarak yapıyoruz. Kuğulu Tabiat Parkımızda yer alan 2 göledimiz üzerinde yürüttüğümüz çalışmaları ise en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Kuğulu Tabiat Parkında yer alan 1-2 ve 3. Göletler, başlatılan temizleme çalışmaları kapsamında yosun, ot ve atıklardan arındırılıyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte göletteki su seviyesinin azalması ve göletteki otların büyümesi gölet içerisindeki yaşayan canlılarında zorlanmasına neden oluyor. Yapılan bu çalışma ile gölette oluşan yosun ve otların aşırı büyümesi ile meydana gelen görüntü kirliğini ortadan kaldırmış olacağız. Ayrıca yapılan gölet temizleme çalışmamız ile suyun kalitesi yükseltilmiş olacak” şeklinde konuştu.

Kuğulu’da yapılan gölet temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ustaoğlu, daha sonra Tabiat Parkında piknik yapan vatandaşlarla sohbet etti.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.