Peşmerge Konvoyunu Takip Eden Gazeteci Darp Edildi

Peşmerge Konvoyunu Takip Eden Gazeteci Darp Edildi

Peşmergelerin geçişi ve Kobani'deki gelişmeleri takip için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giden Kürdistan TV Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Eren ve kameramanı, polis tarafından darp edildi. Bir grup sivil ve Çevik Kuvvet polisleri tarafından arabalarından...

Peşmergelerin geçişi ve Kobani'deki gelişmeleri takip için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giden Kürdistan TV Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Eren ve kameramanı, polis tarafından darp edildi. Bir grup sivil ve Çevik Kuvvet polisleri tarafından arabalarından indirilerek dakikalarca dövülen Eren, hastaneden darp raporu aldı. Eren, pazartesi günü polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Alınan bilgilere göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Duhok kentinden itibaren peşmergeleri takip eden Mehmet Eren, Suruç'a geldiğinde beklemediği bir olayla karşılaştı. Sınıra yakın bir bölgede görevini yapan Eren ve kameramanı, polisler tarafından 'geri çıkın' şeklinde uyarıldı.

Arkalarındaki kalabalık sebebiyle araçlarıyla birlikte manevra yapamayan Kürdistan TV ekibi, durumu polise anlattı ama ikna edemedi. Aracın yanına gelerek Eren'i dışarı çıkaran polisler hangi televizyona çalıştıklarını sordu. Kürdistan TV cevabı veren Eren, bir anda polislerin hakaret ve saldırısına uğradı. Dakikalarca dövülen Eren, Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Eren, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Tarifi mümkün olmayan bir saldırıyla karşı karşıya geldim. Bize terörist muamelesi yapıldı. Bize hakaret edildi. Ters kelepçe takılarak tartaklandım yere atıldım ve yanı başımızda bulunan 20'nin üstünde Çevik Kuvvet polisin böyle linç edercesine saldırdı.

Yürüyemeyecek halle getirildim. Daha sonra bilincimi kaybetmişim, alınıp oradaki devlet hastanesine götürülmüşüm. Hastanede tedavi sonrası gözaltına alındık. Karakolda ifade verdikten sonra da Diyarbakır'a sevk edildim. Tedavim halen devam ediyor. Vücudumum birçok yerinde darp izleri var. Polisin bu yasa ve hukuka sığmayan davranışlarını kınıyorum. Suç duyurusunda bulunacağım gereken yasal ve hukuksal işlemlerin yapılması konusunda hem iç hukuk hemde uluslararası hukuk arayışım olacak. Türkiye'de yeni çıkan yasaların halkın yararına olmadığı, polis devletini güçlendirmeye yönelik olduğu aşikardır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.