Perez ve Zayatte hazır

Perez ve Zayatte hazır

Bursaspor karşısında aldığı beraberlikle umut veren Konyaspor, Eskişehirspor maçının hazırlıklarını galibiyet parolası ile sürdürüyor. Alvaro Mejia Perez ile yeni transfer Kamil Zayatte’nın lisans işlemleri tamamlandı

Ligin ikinci yarısına Bursaspor beraberliğiyle başlayan Konyaspor’da, Pazartesi akşamı deplasmanda Eskişehirspor ile yapılacak mazın hazırlıkları devam ediyor. İngiltere 1. ligi takımlarından Blackburn’ün yıldızı El-Hadji Diouf’un transferinde bekleme sürüyor. Alvaro Mejia Perez ile yeni transfer Kamil Zayatte’nın lisansları çıkartıldı. Bu arada, Profesyonel Disiplin Kurulunca Konyaspor’a toplam 35 bini lira para cezası verildi.
İç sahada, ligin ilk yarısında oynanan maçta 2-1 yendiği Eskişehirspor ile Pazartesi akşamı zor biri maça çıkacak olan Konyaspor’da, kırmızı kart cezalı Kere dışında eksik yok. Hazırlıklar, önceki akşama yapılan taktik idmanıyla devam etti. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde, Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirilen antrenmana kaleci Orkun Usak katılmazken, Mehmet Sedef takımdan ayrı çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman çıkış koşuları ile devam etti. Daha sonra tam sahada taktik çift kale maç yapıldı. Antrenman şut çalışması ve açma-germe hareketleriyle tamamlandı. Antrenman sonrasında taraftarlar oyunculara tatlı ikramında bulunarak başarılar dilediler ve moral verdiler.
Dün akşam da Tatlıcak tesislerinde basın ve taraftarlara kapalı olarak taktik çalışması yapan yeşil-beyazlılar, Konya’daki hazırlıklarını bugün yapacakları antrenmanla tamamlayacaklar.. Konyaspor kafilesi, >Eskişehir’e Pazar g-sabah gidecek ve Anemon otelde konaklayacak. Eskişehir maçının son çalışması Pazar akşamı Eskişehir’de gerçekleştirilecek.  
Konyaspor’da, transfer çalışmaları da sürüyor. Yeşil-beyazlılarda İspanyol Stoper Alvaro Mejia Perez’den sonra dün de Kamil Zayatte’nın lisansı çıkartıldı. Geçtiğimiz hafta lisansı çıkmadığı için Bursapsor maçında oynayamayan Alvaro Mejia Perez ve yeni transfer Kamıl Zayatte, hazır olmaları ve teknik direktör Ziya Doğan görev vermesi halinde Eskişerspor’a karşı oynayabilecek. Bu arada, denemeye alınan Boşnak futbolcu Muamer Salibasiç de takımla çalışmalara devam etti.
Gol yollarındaki sıkıntı nedeniyle Robak’a partner arayan Konyaspor yönetim kurulu İngiltere 1. ligi takımlarından Blackburn’ün yıldızı El-Hadji Diouf’unun transferinde beklemeye çekildi. Yapılan iddialara göre, Konyaspor’un 3 milyon Pound teklif ettiği golcü futbolcuya başka takımlarında talip oldukları, ancak en iyi teklifi Konyaspor’un verdiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre, Diouf’un İngiltere’de kalmak istediği ileri sürüldü. Konyaspor yöneticilerinin transferi bitirmek için yoğunu çaba sarf ettikleri El-Hadji Diouf daha önce Liverpool formasını da giymiş ve 2002’de Afrika’da yılın futbolcusu seçilmişti. Diouf’un bu yıl takımında 20 maçta forma giydiği ve gol atamadığı bildirildi.
Öte yandan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Konyaspor’a toplam 35 bin TL para cezası verildi.  Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında, iç sahada oynanan Bursaspor maçında taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 bin TL, yine aynı maçta taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 30 bin TL olmak üzere toplam 35 bin TL ile cezalandırıldı. Futbol Federasyonu’nun yaptığı açıklamada, PFDK’nın, Spor Toto Süper Lig’de Medical Park Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında yapılan maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Fenerbahçe Kulübü’ne 5 bin lira para cezası verdiği bildirildi. Kurul, ayrıca yine Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile Sivasspor arasında oynanan maçtan önce flaş röportaja teknik sorumlu veya antrenörünün katılımını sağlayamaması nedeniyle Galatasaray Kulübü’ne de 5 bin lira para cezası verdi. Bu arada PFDK’nın verdiği diğer para cezaları şöyle: 20 bin lira: Bursaspor 10 bin lira: Seyit İçgül (Kardemir Karabükspor yöneticisi) Öte yandan Konyaspor'un ara transferde kadrosuna kattığı isimlerden Barbaros Bahadır Barut 28., Ertuğrul Arslan ise 31.yaş günlerini kutladı. Kendileri için hazırlanan doğum günü pastasını keserek ilk parçayı birbirlerine ikram eden iki oyuncu teknik heyetin ve takım arkadaşlarının tebriklerini kabul etti.
DOĞAN: HER ŞEY KONYA İÇİN
Ara transfer döneminin hareketli takımlarından olan Konyaspor’un teknik adamı Ziya Doğan aldıkları oyuncular için eleştirildiklerini, ancak diğer kulüplerin bir futbolcuya verdiği paranın çok altında 8 futbolcuyu kadrolarına kattıklarını söyledi.
Ziya Doğan, biraz sitemkâr, ama çokça da geleceğe dönük umut dolu açıklamalar yaptı. Doğan: “Çok transfer yapmışız, herkes böyle söylüyor. Allah’ını seven şöyle bir baksın, takımlarındaki hiç şans bulamamış oyuncuları aldık. Çünkü ihtiyacımız var, çünkü bu ligde mutlaka kalmak istiyoruz ve kalacağız... Yönetim ve teknik heyet arasındaki uyum sayesinde transferde önemli işler yaptık. Sezon başından bu yana 15 trilyon borç ödedi Konyaspor ve bu süreçte Süper Lig’de de mücadele etti. Şu andan itibaren gelen para, kulübümüzün kasasına girecek. Sezon başı yaptığımız transferlerden 6 tanesi, sadece maç başı ücretle anlaştı. Şu an aldığımız futbolculardan da bir tanesine bile bonservis bedeli ödemedik. Sadece santrfor için hatırı sayılı bir bütçe ayrıldı, fakat bu bütçeyi de biz değil, Konya Torku Şekerspor Başkanı ayırdı. Sağ olsunlar, futbolcuyu alarak Konyaspor’a önemli bir jest yaptılar. Bir kulüp bir futbolcu için 2 milyon Euro harcıyor, biz 8 futbolcu aldık ve hepsini toplasan 2 trilyon etmiyor. Yaptığımız iş, en hafif anlatımıyla şu: Kuru kavaktan düdük yapıyoruz. Fakat bu gerçekleri bilmeyenler, kulübümüzün çok önemli rakamları sokağa attığını düşünüyor. Biz attığımız her adımda Konyaspor’un menfaatlerini önde tutuyoruz. Bakın, aldığımız bütün futbolcular sezon sonuna kadar her maç oynasalar bile ortalama 4 trilyonluk bir bütçe çıkıyor ortaya” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.