Partisinin Sol Kanadında Gabriel’e Karşı Memnuniyetsizlik Artıyor

Partisinin Sol Kanadında Gabriel’e Karşı Memnuniyetsizlik Artıyor

Alman Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) sol kanadında Genel Başkan Sigmar Gabriel’e karşı memnuniyetsizlik oluştu. Sol kanattan olan Genel Başkan Vekili Ralf Stegner ve parti yönetim kurulu üyesi Carsten Sieling, Gabriel’in 2013 seçim programında...

Alman Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) sol kanadında Genel Başkan Sigmar Gabriel’e karşı memnuniyetsizlik oluştu. Sol kanattan olan Genel Başkan Vekili Ralf Stegner ve parti yönetim kurulu üyesi Carsten Sieling, Gabriel’in 2013 seçim programında talep edilen varlık vergisinden vazgeçmemesini talep etti.

Gabriel’in “Varlık vergisinin sonu gelmiştir” ifadesini eleştiren Sieling, “Ülkemizde fakir ile zengin arasındaki makasa bakacak olursak varlık vergisinin sonu gelmedi.” dedi. Vergi politikaları konusunda yeni kararların alınmadığını hatırlayan Stegner ise “O zamana kadar bizim seçim programımız geçerlidir.” dedi.

SPD’nin sol kanadı bu hafta sonu Magdeburg’da bir araya geliyor. Toplantıda Federal Çalışma ve Sosyal İşleri Bakanı Andrea Nahles de hazır bulunacak. Partinin sol kanadı ayrıca Avrupa Birliği’nin (AB) Kanada ile imzalaması gündemde olan Serbest Ticaret Anlaşması’nda (CETA) bazı detayların yeniden ele alınarak düzeltilmesini talep ediyor.

SPD’liler eylül ayında CETA ve ABD ile yapılacak Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) anlaşmalarında ‘yatırımı koruma şartları’na karşı çıkmış, bu konuda değişiklik yapılmasını talep etmişti.

Gabriel ise pazartesi AB Ticaret Komiseri Cecilia Malmström ile yaptığı görüşme sonrasında, “Yatırımı koruma şartının CETA’dan çıkartılmasının mümkün olacağına inanmıyorum.” açıklamasını yapmıştı. Sieling ise SPD’nin bunu kabul etmeyeceğini vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.