Parkları çöplüğe çevirdiler!

Parkları çöplüğe çevirdiler!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve kent sakinlerine nefes aldıran bir alan olan Ihlamur Parkı, gençlerin umursamaz davranışlarına maruz kaldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve kent sakinlerine nefes aldıran bir alan olan Ihlamur Parkı, bazı vatandaşların bilinçsizliği yüzünden çöplüğe dönüştü. Milyonlarca TL harcanarak yapılan Parkı çöplüğe çevirdiler. Parkta her 20-30 metrede bir çöp kutusu bulunmasına rağmen vatandaşlar ve özellikle de gençler ısrarla çöplerini yere atmayı tercih ediyor.
Parkın güzelliğine gölge düşüren manzara, gençlerin piknik yaptıkları ve vakit geçirdikleri alana dönüştü. Kola şişeleri, pet bardaklar, çekirdek kabukları ve sigara izmaritleri, parkın yeşil alanlarına rastgele atılmış durumda.

ghpmdlmw0aaejfq.jpg

BU KÖTÜ GÖRÜNTÜYE MARUZ KALMAK ZORUNDA DEĞİLİZ

Yerel halk, parkın bu durumuna tepki gösteriyor. Bir park ziyaretçisi olan Mehmet Yılmaz, "Bu parkı kullanan insanların çoğu genç. Ancak ne yazık ki, parkı temiz tutmak yerine çöplüğe çeviriyorlar. Bu çirkin manzaraya tahammül etmek zorunda değiliz" dedi.

ghpmdlnxsaaytb6.jpg
Parkın temizliği konusunda daha sıkı tedbirler alınması ve gençlere çevre bilincinin aşılanması çağrısı yapılıyor. Ihlamur Parkı'nın çöplüğe dönüşmesi, çevre bilincinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Parkın güzelliklerinden faydalanırken, doğaya ve çevreye karşı sorumluluk sahibi olmanın gerekliliği bir kez daha hatırlatılıyor.

ghpmdlnwwaaav2e.jpg

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum