Paris'te Bir Kuzey Koreli Öğrenci Sırra Kadem Bastı

Paris'te Bir Kuzey Koreli Öğrenci Sırra Kadem Bastı

Fransa'nın başkenti Paris'te mimarlık eğitimi alan bir Kuzey Koreli öğrencinin ortalıktan kaybolduğu bildirildi. Uzmanlar ise söz konusu öğrencinin rejimden kaçmaya çalıştığı tahmininde bulunuyor. Paris'te bir Kuzey Koreli öğrencinin sırra...

Fransa'nın başkenti Paris'te mimarlık eğitimi alan bir Kuzey Koreli öğrencinin ortalıktan kaybolduğu bildirildi. Uzmanlar ise söz konusu öğrencinin rejimden kaçmaya çalıştığı tahmininde bulunuyor.

Paris'te bir Kuzey Koreli öğrencinin sırra kadem basması, tekrar gözleri Pyongyang rejimine çevirdi. Geçen hafta kaybolan öğrencinin kaldığı eve ve sınıfına Fransız polislerinin gelmesi ile Güney Kore medyası konuyu ülke gündemine taşıdı. Babasının tasviye edilip, ailesinin siyasi hükümlülerin tutulduğu kamplara götürülen öğrencinin, Kuzey Koreli yetkililerce ülkesine geri götürülme aşamasında kaçtığı tahmin ediliyor.

Alınan bilgiye göre, Seul yönetiminin Fransa hükümetinden söz konusu Kuzey Koreli öğrencinin can güvenliği için yardım ricasında bulunduğu bildirildi. Kuzey Koreli gencin yakın zamanda başta Güney Kore olmak üzere birçok ülkeye sığınma talebinde bulunacağı öngörülüyor.

Öte yandan, söz konusu öğrencinin başta Güney Kore olmak üzere birçok ülkenin medyasında yer almaya başlamasından sonra, Paris'te diğer Kuzey Koreli öğrencilerin de derslere gelmediği aktarıldı. Hafta başı itibari ile derslere gelmeyen 9 Kuzey Koreli öğrencinin, Kuzey Koreli yetkililer tarafından bir süreliğine etrafta görünmemeleri yönünde uyarıldığı tahmin ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.