Paralel örgütü çok tehlikeli

Paralel örgütü çok tehlikeli

Konya Aydınlar Ocağı’nda başından geçen olayları anlatan Okyanus Şirketler Grubu Başkanı İşadamı Nusret Argun, paralel örgütün PKK’dan daha çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Bunların merkez üssü Konya” dedi

Konya Aydınlar Ocağı’nın bu haftaki Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Konyalı İş Adamı Nusret Argun, Okyanus Şirketleri ile doğalgaz ve kendisine yönelik operasyonlarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Konya İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ve çok sayıda dinleyicinin katıldığı “Hatıralar” adlı sohbetine, “Ben 1958 yılında Karapınar’ın Gölveren Köyü’nde doğdum. Çocukluğum ve gençliğimin bir kısmı Ereğli’de, bir kısmı da babamın Etibank’ta işçi olması dolayısıyla Seydişehir’de geçti” şeklinde kendisini tanıtarak başlayan Konyalı iş adamı Nusret Argun, kitabevi, tıp yayıncılığı, medikal ve görüntüleme merkezi işinden sonra inşaat sektörüne ve daha sonra enerji, yani doğalgaz sektörüne girdiğini belirtti. “Bizim Konya’ya en iyi hizmetimiz doğalgaz oldu. Konyalı’nın kapısına doğalgaz Mehmet Keçeciler'in sayesinde geldi. Kendisine teşekkür ediyorum” diyen iş adamı Argun, doğalgaz işinde çok sıkıntılar çektiğini ve bu işte çok Beyaz Amerikalı’nın bulunduğunu belirterek, “Tokalaştığım zaman elini yıkayanlar, bürosuna gittiğimde ayağıma poşet verenler çok konuşuyordu” dedikten sonra Mavi Akım antlaşmasından “Bizim 5 ilde doğalgaz var iken biz 81 ilde doğalgaz varmış gibi antlaşma yapmışız. Sözleşmeye göre de siz kullansanız da kullanmasanız da parasını ödüyorsunuz. Dünya 1 liraya alırken biz o gazı 10 liraya almışız. Bunun tek sebebi de, birkaç kişinin bu işten nemalanması” şeklinde bahsetti.

13-1.20160318103552.jpg

BAŞIMA NE GELDİYSE DOĞALGAZDAN GELDİ

Kendisinin başına gelen ve yaşadıklarının ilk sebebinin doğalgaz olduğunu kaydeden Argun, “Türkiye’de ilk defa bir Konyalı 1 milyar 610 milyon dolar vererek Ankara Başkent Doğalgaz ihalesini aldık. Türkiye’de enerji işinin kökeni Yahudiler. Ben Ankara Başkent Doğalgazı ihalesini aldıktan 20 gün sonra benim ofislerim, bürolarım, evlerim polisler tarafından abluka altına alınmaya başladı. Ben o güne kadar Konya’nın en sevilen insanıydım! 20 günde ne değişti? Bu şekilde yapılan itibarsızlaştırmadan sonra Başkent Doğalgaz antlaşmasını iptal ettiler. O ihaleyi bir kaç kere yenilediler ve bizim verdiğimiz fiyatın yarısına bir başkasına verdiler. Bir abimiz bizi o dönemlerde uyarmıştı; sen birilerinin ayağına basacaksın dikkatli ol, diye” açıklama yaptı.

PARALEL ÖRGÜTLE MÜCADELE ETTİM

"İş adamlarını haraca bağlamışlar" diyen Argun, şunları söyledi: "Ben cezaevine girmeden önce bunlarla 8-10 sene mücadele ettim. Bu örgütü tesbit ettim ve hepsine de kafa tuttum! Ve hiç kaçmadım. Bana Konya ve Adana’nın başsavcıları 'bunlarla uğraşma çek git' dediler. Ben bir şey yapmadım ki ve bu memleketin çocuğuyum nereye gideceğim. Bunlara gelince; ortada daha soruşturmanın 'S'sini duyunca yarısı Kanada’ya kaçtı, diğer yarısı da İsrail’e. Daha ortada soruşturma ve iddianame falan yokken. Şimdi hepsi Kırmızı Bülten ile aranıyor. Değil Konya’yı Türkiye’yi terkettiler. Eğer bir şey yapmadıysan gel hesabını ver. Ama kişi en iyi kendi yaptığını bilir. Onlar biliyorlar suçlarını. Nereye kadar gideceğini de biliyorlar" ifadelerini kullandı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum