Pamukoğlu’nun Ergenekon değerlendirmesi

Pamukoğlu’nun Ergenekon değerlendirmesi

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Ergenekon operasyonunun, bilerek veya bilmeyerek, doğru veya yanlış, Türkiye üzerinde batının çevirdiği siyasi manevraların ve planın parçasından öte bir şey olmadığını iddia etti.


Osman Pamukoğlu ve beraberindeki heyet, partinin Konya İl Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı. Pamukoğlu, partinin olağanüstü kongresinin yapılacağını, böylece seçimlere girme hakkı kazanacaklarını söyledi. Gazetecilerin Ergenekon operasyonuyla ilgili sorularını yanıtlayan Pamukoğlu, operasyonun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ''Ergenekon gibi kapsamlı bir faaliyetin pratik bir cevabı yoktur. Ergenekon, özetle Türkiye üzerinde yürütülen batının siyasi manevrasının uzantısıdır. Elbette yargı bağımsızdır, en doğru kararı verecektir. Olay yargıya intikal ettirilmiştir'' diye konuştu. Pamukoğlu, şunları kaydetti: ''Ergenekon, bilerek ya da bilmeyerek, doğru ya da yanlış, Türkiye üzerinde batının çevirdiği siyasi manevraların ve planın parçasından öte bir şey değildir. Ergenekon'da sap ve saman birbirine karışmıştır. Ergenekon'da birtakım çeteler, eşkıya grupları başka bir şey, Türk insanının zihninde, düşüncesinde, fikirlerinde müspet görüşler yaratmış olan kişilerin yaka paça alınıp götürülmesi başka bir şey. Aslında nihai hedef, devletin gücü olan Türk ordusunun halkın nezdinde itibar kaybetmesine çalışmaktan başka bir şey değildir.'' Batılıların iki şeyi çok iyi bildiğini belirten Pamukoğlu, ''Türkler iki şeyden güç alır. Türk olmaktan ve Müslüman olmaktan. Anadolu coğrafyasında güçlü olmayan hiç kimse duramamıştır. İslamın ve milliyetçiliğin getirdiği gücü başka bir tarzla ortadan kaldırmaya ve bu direnci yok etmeye çalışıyorlar'' dedi. 
 TRT 6 televizyonun kurulduğunu hatırlatan Pamukoğlu, devletin ülkesi içerisinde etnik ayrımcılık yapan bir gruba televizyon açamayacağını, televizyon açılınca kamu görevi yapan bir belediye başkanının da ''Televizyonu ve dili aldık, sıra topraklarımızı almaya geldi'' diyemeyeceğini bildirdi. 
Pamukoğlu, bu duruma müsaade edilemeyeceğini, devletin güvenlik ve adalet için var olduğunu kaydetti. 
Bu arada, Pamukoğlu, Ergenekon operasyonu kapsamında bulunan silahların çetelere ait olduğunu ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.