Özkara'dan dobra sözler

Özkara'dan dobra sözler

Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, Konyaspora yeniden gelmekten mutlu olduğunu belirtti

Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, Konyaspor’a yeniden gelmekten mutlu olduğunu belirtirken, “Ekmek yediğim yere sonuna kadar bağlıyım” diyerek, el ele vererek bu takımı süper lige çıkarmayı istediklerini söyledi

Konyaspor’la 1 yıllık resmi sözleşme imzalayarak göreve başlayan Hüsnü Özkara, hiç bir zaman hedefsiz olmayan yeşil-beyazlı ekibin iyi bir oluşumla yeniden hak ettiği Süper Lig'e dönmek adına mücadele vereceğini söyledi. Değerlendirmelerine "Takımı yakınan tanıyorum. A2 Takımından ve alt yapıdan A Takıma kazandırılan oyuncular çok iyi mesafeler kat ettiler. Kadromuzu koruyup, bizim bünyemize ve bütçemize uygun olan oyuncuları aramıza dahil ederek hedefe gidecek bir takım oluşturmak istiyoruz. Bu yapılanma ile birlikte hem üreten hem yarışan bir takım olacağız" sözleriyle başlayan Özkara, sözlerine şöyle devam etti: 

"Konyaspor hiçbir zaman hedefsiz bir takım değildir. Geçen sene sezon başında düşündüğünüz zaman genç, Konya'nın kendi öz evlatlarının oluşturduğu takımın neler yaptığını herkes gördü. Elbette hedefimiz var. Ayağımızı yere sağlam basarak, her gün üzerine koyarak hedefe varmak istiyoruz. Burada görev yaptığım her dönem Konyaspor şampiyonluğa oynadı. Yine hedefimizi biz kesinlikle yukarılar olarak belirliyoruz ve bunu gerçekleştirmek adına çalışacağız..."

BİZİM İÇİN İSİM ÖNEMLİ DEĞİL

'Geçen sezon şans bulan genç oyuncular transfer yasağı olduğu için biraz da mecburiyetten oynatıldı. Merak edilen o gençlerin bu sezon ne kadar şans bulabilecekleri?'sorusuna teknik direktör Hüsnü Özkara, " O konuda birşey söylemek şimdiden çok zor. Yıllardır sizde bu işin içerisindesiniz. Bir sene önce çok iyi oynayan bir sene sonra kötü oynayabiliyor. Kötü oynayan da harika oynayabiliyor. Bu genç arkadaşlarımın hepsi olağanüstü mesafe kat ettiler. Alt yapıdan gelen bir oyuncu için Konyaspor formasını kapıp bir an önce onunla mücadele etmek çok önemli. Bize formayı verdirecek olan oyuncu arkadaşlarımızın performansıdır. Bizim için isim önemli değildir. Biz formayı asarız ve hak eden gelir alır ve giyer" cevabını verdi. Sözleşmesi sona eren oyuncuların durumları hakkında da değerlendirmede bulunan teknik direktör Hüsnü Özkara, "Onlarla ilgili konuşuyor ve görüşüyoruz. Şu an için net bir şey söylemek mümkün değil. Yeniden yapılandık. Çalışmalarımız sonuçlarını önümüzdeki günlerde gösterecek" dedi.

YABANCILARA SOĞUK DEĞİLİM

Özkara, sözleşmesi devam eden yabancı oyuncular Marcin Robak ve Mahamoudou Kere'nin takımda kalıp kalmayacağı şeklindeki bir soruya,"Oyuncuların son durumları hakkında somut birşeyler elde etmeden konuşmak doğru olmaz. Marcin Robak, Bank Asya 1.Lig'in önemli forvetlerinden bir tanesi. Ama bizde Bank Asya 1.Lig'de oynamak istemediğini basından duyuyoruz. Mahamoudou Kere, Süper Lig'de Konyaspor'da önemli işler yaptı. Geçen sene 3 yabancı oyuncu kontenjanına takıldığı için zaman zaman oynayamadı. İki oyuncu konusundaki kesin kararımızı önümüzdeki günler gösterecek" şeklinde cevap verdi.

FUTBOL 11 KİŞİYLE OYNANIR

'Transfer yasaklısı bir Konyaspor olsaydı. Neler düşünürdünüz?'sorusuna Özkara, "Konyaspor'un bendeki yeri gerçekten çok ayrı. Yasaklı olsa bile geçen sene olağanüstü başarı elde eden bir kadro var. Konya'dan oyuncu çıkacağını ben her zaman iddia ettim. 2002 yılındaki planlamamız Konya Şekerspor'u alt yapı olarak görüp, bir amatör takımı 3.lige çıkartarak genç oyuncuların oralarda tecrübe kazanmasını saklamaktı. Bunu hep dile getirdik. Futbol her zaman 11 kişi ile oynanıyor. Eğer siz inanıyorsanız, ortaya bir birliktelik koyuyorsanız başarı kendiliğinden gelir. Türkiye'de oyuncular arasındaki fark sadece 3-5 istisnai isimden ibarettir. Diğerlerinin seviyeleri aşağı yukarı aynıdır. Önemli olan bunu harekete geçirmektir" karşılığını verdi.

KONYASPOR SEVGİM DEĞİŞMEZ

Bir soru üzerine Konya ve Konyaspor’u sevdiğinin altını çizen Hüsnü Özkara, “Ekmek yediğim yere ihanet etmem” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekmek yediğim yere sonuna kadar bağlıyım. Ben Trabzonspor alt yapısından yetiştim, profesyonel oldum, şampiyonluk yaşadım. Süper Lig'e çıktığımızda Konyaspor'un başındayken oynadığımız maçta 2-0 öndeyken en çok sevinen bendim. Niye çünkü ben burada ekmek yiyorum. Bu benim Trabzonlu ve Trabzonspor'lu olduğumu değiştirmez. Bana ekmek yediğin yere ihanet etmeyeceksin diye öğretildi. Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer hocalarım ile ailem bana hep bunu öğretti. Her galibiyet coşku verir, sevinç verir. Bende o gün Konyaspor maçından sonra kendi sahamda galibiyet aldığım için mutlaka sevinmişimdir. Sevinmem de gerekir. Bugün Konyaspor'da teknik direktörsem rakiplerime karşı, kendi memleketimin takımına karşı gol attığım zamanda sevinirim. Bu futbolun doğasında var. Benim torunlarıma bırakacağım bir Konyalılık mirasım var. Bunu değiştiremezsiniz. Konyaspor bu senede Hüsnü Özkara ve ekibi ile yönetimin, basının ve taraftarın vereceği destek inanıyorum ki bizi hedefe taşıyacaktır"karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.