Dost Eli Derneği’nin  projesi başarıyla sona erdi

Dost Eli Derneği’nin projesi başarıyla sona erdi

Dost Eli Derneği 2024 yılı içerisinde ‘Güçlü Yanım Aile Bağım’ projesiyle kız çocukları ve ebeveynlerine yönelik yürüttüğü çalışma sona erdi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje sağlıklı aile içi iletişim ve ailedeki bireylerin birbirlerinden güç alacakları özelliklerin ön plana çıkarılarak desteklenmesi amacıyla gerçekleştirildi.

PSİKO-SOSYAL GELİŞİME KATKI

Çalışmalarla ilgili bilgi veren proje koordinatörü Konya Sosyal Bilimler Lisesi Matematik Öğretmeni Ganime Filiz Bilici, ‘Güçlü Yanım Aile Bağım’ proje ismiyle başlayan çalışmada; ergenlik dönemindeki kız çocuklarının üst bilişsel beceri ve psiko-sosyal gelişimleri için aile bağlarının güçlendirilmesini hedeflediklerini kaydetti. Bilici, “Belirlenen hedef doğrultusunda eğitici, sosyal ve özellikle beceri edindirmeye yönelik çalışmalar yaptık. Daha da önemlisi ebeveynleri ile kurdukları iletişimdeki sorunları iyileştirmek ve aile aidiyet duygusunu güçlendirmeye yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Sürece anne ve babalarında dahil olması aile kurumu için bütüncül bir farkındalığın önemini ön plana çıkardı. Özellikle; ergenlerin sorunları ile annelerin daha çok muhatap olduğu bu dönemde babanın da varlığını ve şefkatini çocuğuna hissettirmesinin önemi vurgulandı’’ dedi.

TEORİK VE PRATİK BİLGİLER VERİLDİ

Projeden çıkan sonuçlar hakkında açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım da, “Temelde aileye yönelik gerçekleştirilen bu projede alanında uzman eğitimcilerimiz endişe duydukları konularda anne ve babalara rehberlik ederek çocukları ile ilişkilerinin nasıl yapılandırmaları gerektiği hususunda teorik ve pratik bilgiler vermişlerdir. Toplumumuzun birçok sorununun çözümünün aileden geçtiğini hatırlatmak adına verimli bir çalışmanın yapılmış olmasının mutluluğunu yaşamaktayız. Zira projeye katılan kız çocuklarımız ve ebeveynlerinden aldığımız tepki çocuğun her anlamdaki güçlü yanın ailedeki kuvvetli ve sağlıklı bağlar olduğu farkındalığının hem ebeveynlere hem kız çocuklarına kazandırılmış olduğu yönündedir” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.