‘Türk siyasetinde denetim yetersiz’

‘Türk siyasetinde denetim yetersiz’

Ulusal Stratejiler ve Politikalar Üretme Merkezi (USPUM) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Taha Gergerlioğlu, Ahde Vefa Turan Birliği Derneği’nin daveti üzerine geldiği Konya’da, “İnsana Yolculuk ve Kaybettiğimiz Değerler” adlı bir sohbet yaptı.

Konya Merkez Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sohbetin açılış konuşmasında “Burada insanlaşmak, kaybettiğimiz değerlere yeniden ulaşmak için neler yapılabilir/yapabiliriz ile ilgili çözüm yolları bulmaya çalışacağız. Bir milletin ve devletin en büyük gücü milli birliğidir. Sonra ekonomik gücü ve askeri gücü gelir. Milli birlik ve beraberlik bir milletin en savunma refleksidir” diyen Ahde Vefa Turan Birliği başkanı Harun Meral, moderatör olarak toplantının interaktif (iletişimli) ve karşılıklı diyalog şeklinde yürütüleceğini söyledi.

DARBELER DEĞERLERİ KAYBETTİRDİ

USPUM Başkanı M. Taha Gergerlioğlu, Türkiye’de sistem sorunları, medeniyet sorunları, idare sorunları gibi kalıcı sorunlar olduğunu belirterek USPUM’un, bu sorunlara çözüm bulmak için siyaset üstü fakat siyasetçileri de kucaklayan bir düşünce kuruluşu olduğunu söyledi. Gergerlioğlu, Türkiye’de de her 10 yılda bir darbeler olur. Buna idareyi düzeltme darbeleri denir. Bu, sizin değerlerinizi kaybetmeye bir sebep” dedi.

TÜRKİYE’DE SİSTEM SORGULANMALI

USPUM Başkan Yardımcısı Av. Dr. Ahmet Keşli’nin de bulunduğu ve bir buçuk saat süren, 70’e yakın dinleyicinin katıldığı toplantıda kendisine yöneltilen soruları da cevaplandıran Gergerlioğlu, Batı’da siyaset kurumunun çok talep edilmediğini ifade ederek “Çünkü siyaset kurumu Batı’da rant üretmiyor. Mesuliyet taşıyor. Siyasetçinin kendisine değil, dizayn edilen sistemin kendisine bakmamız lâzım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ndeki idarî sistemik yapı nedir? Bunu sorgulamamız gerekiyor.” dedi. Belediyelerin encümen kararıyla veya şehircilik bakanlığının istediği alanı zenginleştirerek buradan bir rant doğduğunu kaydeden Gergerlioğlu, Türkiye’de siyasetin bir meslek haline getirilmemesi gerektiğini belirterek “Hangi parti olursa olsun burada sistemin kendisini sorgulamak durumundayız. Sistemde yönetim hakim, denetim zayıf. Öyle kurgulanmış. Denetime müsaade yok! Avrupa’da denetim öndedir yönetim arkadadır.” dedi. Gergerlioğlu, konuşmasına “Halkın içinden küçücük bir azınlık bile olsa adaleti ve hakkı gözeten bir grubun olması lâzım.” diyerek son verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.