Özkara: Oturacak değil, oynayacaklar tercihimiz

Özkara: Oturacak değil, oynayacaklar tercihimiz

Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, 25 kişilik bir kadro kuracaklarını, bunun için takıma direk katkı sağlayacak 10 oyuncu transfer etmeyi hesapladıklarını söylerken, Çimen ise destek istedi

Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, 25 kişilik bir kadro kuracaklarını, bunun için takıma direk katkı sağlayacak 10 oyuncu transfer etmeyi hesapladıklarını söylerken, Çimen ise destek istedi.

Konyaspor’da, iç ve dış transfer çalışmaları devam ediyor. Yeşil-beyazlı yöneticiler ile Salı günü imza atarak resmen göreve başlayan teknik direktör Hüsnü Özkara kafa kafaya vererek listede yer alan isimlerle telefonla bir bir görüşüyor. Kulübün ekonomik durumunu göz önüne alarak daha çok sözleşmesi sona eren futbolcuları takıma kazandırma eğiliminde olan yöneticiler, aceleci olmayacaklarını, önümüzdeki hafta içerisinde 3-4 futbolcuya imza attırabileceklerini dile getirdiler.

Transferle ilgili görüşlerini aldığımız teknik direktör Hüsnü Özkara, takıma katkı sağlayacak 10 futbolcu almaları gerektiğini, bunlarında kulübede oturacak değil, oynayacak futbolcular olacağını dile getirdi. Özkara, özellikte orta alana 3 futbolcu gerektiğini, bunlardan birinin topu rakip kaleye taşıyabilecek futbolcu olacağını söyledi. Sol kanat için de tecrübeli bir futbolcu üzerinde durulduğu açıklandı.

Forvet oyuncusu konusunda öncelikle Robak ve Kere’nin durumlarını netleştirmeleri gerektiğini açıklayan Özkara, Robak’ın kalması halinde yanına iyi bir forvet alacaklarını belirtti. Konyaspor’dan sızan haberlere göre, yönetim ve teknik direktör Özkara’nın transfer listesi nedeniyle çok sayıda futbolcuyla görüşerek en doğru kararı verecekleri, bunun sonucu da listeye yeni isimlerin girebileceği bildirildi.. Forvet için Adem büyük ve Gökhan Güleç’in yanı sıra Ersen Martin’in isminin de geçtiği kaydedildi. Ancak, spor otoriteleri ve taraftarlar Gökhan ve Ersen Martin’in istikrarsız olduklarını ve devamlılıklarının bulunmaması nedeniyle transferine sıcak bakılmaması gerektiğini ileri sürdüler.

Taraftarlar, Konyaspor yönetiminin Robak’a iyi sahip çıkması gerektiğini, bu futbolcunun yanına Adem Büyük gibi sprinter bir oyuncu almalarının daha yararlı olabileceğini sözlerine eklediler. Kaleci transferi konusunda da temaslar yoğunlaştırıldı. Ancak, İlker’in Kasımpaşa ile anlaştığı, Ahmet Şahin’i Elazığspor’un vermek istemediği öğrenildi. Kaleci adayı olarak şimdilik Kartalspor’dan Hakan’ın bulunduğu bildirildi.

ÇİMEN: EN İYİSİ OLACAK

Konyaspor Başkan yardımcısı Zeki Çimen, transfer çalışmalarına başladıklarını, bunun için araştırma yaptıklarını belirterek, “Konya ve Konyaspor’u en iyi şekilde temsil edecek, formasının hakkını verecek oyuncuları tercih edeceğiz” dedi. Çimen, bunun için de ince eleyip sık dokuduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Transferde hocamızla birlikte hareket ediyoruz. Elimizde önemli bir liste var. Bize uygun, formasının hakkını verecek, Konya ve Konyaspor’u hakkıyla temsil edecek oyuncuları tercih edeceğiz. Bunun için de ince eleyip sık dokuyoruz. Alacağımız oyuncular takıma katkı koyan, başarıya susamış oyuncular olacak. Bunun için de doğru kararlar vermek istiyoruz. Kuracağımız kadro Konya ve Konyaspor’u mahcup etmeyecek bir kadro olacak. Konyaspor’u önemseyen, seven herkes bize bu anlamda destek vermeli. Bu yönetim iyi işlere imza atacak. Bunun için de herkesin daha sabırlı olması ve daha duyarlı davranması gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.