Özgener sert yaptı

Özgener sert yaptı

Kulüp yöneticilerine seslenen Mahmut Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: Günü kurtarmak, kulüp içi dengelere mesaj vermek, bahane bulmak adına bu ülke sporunun, Türk futbolunun altına dinamit koymayın

KARABÜK BAŞKANI TANKUT’A TEŞEKKÜR
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut’un, Spor Toto Süper Lig’de hakem kararlarının tartışılmasıyla ön plana çıkan Beşiktaş-Kardemir Karabükspor karşılaşması sonrasındaki tavrının herkese örnek olması gerektiğini söyledi. TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı ile birlikte Mövenpick Otel’de düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Spor Toto Süper Lig’de yapılan Beşiktaş-Kardemir Karabükspor karşılaşmasının, “talihsiz” bir karşılaşma olduğunu belirtti. 
Karşılaşmanın hakeminin spor yaşamındaki en kötü performanslardan birini sergilediğini kaydeden Özgener, şöyle dedi: “Çok değer verdiğimiz, kıymetli bir hakemimizin, belki de spor yaşantısındaki en kötü performanslarından birini göstermesi, futbol gündemimizin en öncelikli konusu haline geldi. Konu ciddi anlamda gündem oluştururken, bir yöneticimiz; kulübünün yaşamış olduğu olumsuz kararlara rağmen, hem de müsabaka boyunca en çok haksızlığa uğramış taraf olarak göstermiş olduğu örnek tavırla, hem camiasına hem de spor kamuoyuna mesaj verdi. Bir spor adamının spora ait yaşanmışlıklarda ne denli sağduyulu ve vakur bir duruş göstermesi gerektiğini tüm kamuoyuna göstererek herkese örnek oldu. Göstermiş olduğu bu sportmence ve sporun ruhuna hakim lider tavrıyla, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Sayın Hikmet Ferudun Tankut’a hepinizin huzurunda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İki haftadır oluşturulmak istenen kaos ortamı içinde, duruşunu hiç bozmayarak ortaya koyduğu spor adamı kimliğiyle, skor adamlarına örnek olan sayın Tankut’un bu haftaki davranışlarından, Türk sporunun alacağı çok ders bulunuyor. Oluşan hatalardan en büyük zararı görmesine rağmen, soğukkanlılığını koruyarak futbolun gereklerini yerine getiren tüm Kardemir Karabükspor camiasını da özel olarak tebrik ediyorum.”
ABİTOĞLU’NA SAHİP ÇIKACAĞIZ.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Beşiktaş-Kardemir Karabükspor maçında hatalar yapan hakem Mustafa Kamil Abitoğlu’na sahip çıkacaklarını, hakemlerin hata yapabileceğini, burada art niyet olmadığını söyledi. Özgener, Türk futbolunda yıllardır ikinci yarının başlamasıyla şampiyonluk yarışında geride kalmaya başlayan veya kadrolarının gücüne yeterince güvenmeyen takımların yöneticilerinin, ilk hakem hatasında sert bir üsluplar açıklama yapıp TFF’yi ve hakemleri suçlamaya başladığını kaydederek, bu yıl da “açıklama mevsimi”nin geldiğini söyledi. Kışın son aylarından bahara uzanan bu mevsimin, kara bulutlarla birlikte geldiğini kaydeden Mahmut Özgener, “İklim bozuluyor, kavgalar, kırgınlıklar ve şiddet artıyor. Önceliklerini belirleyemeyen ve davranış biçimlerini düzeltemeyen yöneticiler yüzünden, futbolumuz sadece marka değerini değil, birçok başka değerini de kaybediyor” dedi.
PARANOYAYA VARAN İFADELER HAVADA UÇUŞUYOR
Konuşmasında yöneticilerin verdiği demeçleri de ağır bir şekilde eleştiren Özgener, şöyle devam etti: “Bir bakıyoruz yöneticilerimiz sürekli gündemde. Hakem hatalarını bir kenara koyalım, birçoğunun konuşması için hata bile gerekmiyor.  ‘İnce, ince doğradılar’, ‘Bizi şampiyon yapmayacaklar’ gibi altı boş, hiç bir rasyoneli olmayan, paranoyaya varan ifadeler havada uçuşuyor. Transferde yapılan yanlışlar, teknik direktörün, futbolcuların hataları ilk hakem yanlışında hemen hasıraltı ediliyor. Takımların şampiyonluk yarışında yer alması için hiç bir şartı yerine getiremeyen, teknik konularda durmadan hata yapan yöneticiler, hiç yüzleri kızarmadan bütün suçu hakemlere ve federasyona yükleyiveriyorlar. Kendi hatalarının üstünü örtmek için, dünyanın her ülkesinde olabilecek hakem hatalarını kullanmaya çalışacaklar. Neyse ki futbol camiamız, medyamız, yorumcularımız ve taraftarların büyük bir çoğunluğu artık bu tuzağa düşmüyor. Son açıklamaların ardındaki gerçek niyetleri herkes anladı. Durmadan suçladıkları medya ve yorumcular, kendilerinden daha sağduyulu davrandı.”
BU KİŞİLERLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
Mahmut Özgener, 5. ve en önemli madde olarak, kendilerini kurtarmak için futbolu hiçe sayan bu kişilerle sonuna kadar mücadele edeceklerini herkesin bilmesini istedi. “Hakem odalarını ve koridorları etki ve baskı altına alanlara, hakem odası basmanın daha alasını yapmak isteyenlere, her gün gazetelere açıklama yapanlara verilen cezalar daha da ağırlaştırılacaktır” diyen Özgener, şunları kaydetti: “Yöneticilerimizi uyarıyoruz, Türk futbolunu kaos ortamına sürüklemenize izin vermeyeceğiz. İyi yöneticilik, her futbol ülkesinde yaşanabilecek olayları öne çıkarıp, bu hataların arkasına saklanmak, kolay yolu seçmek değildir. Başarısızlıklarda hakemleri işaret edip, kurtulmaya çalışmak kolay, zor olan takımlardaki sorunları çözmek, şampiyonluk yarışından erken kopmanın nedenlerini bulmak. Lütfen artık kolay yolu seçmeyin. Lütfen içinde bulunduğunuz ortamı ve yapmakta olduğunuz işi, almış olduğunuz görev ve sorumlulukların ne olduğunu bir kez daha anlamaya çalışalım.”
TÜRK FUTBOLUNUN ALTINA DİNAMİT KOYMAYIN
Kulüp yöneticilerine seslenen Mahmut Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günü kurtarmak, kulüp içi dengelere mesaj vermek, bahane bulmak adına bu ülke sporunun, Türk futbolunun altına dinamit koymayın. Size açık bir çağrıda bulunuyorum. Kendinizi bir spor adamı olarak görüyorsanız bir spor adamı gibi, yok ‘Ben sadece yöneticiyim’ diyorsanız, o zaman bir lider gibi davranın. Yaşamı boyunca spor nedir bilmeyen, sahaya inip koşmamış, maça çıkıp terlememiş, soyunma odasının havasını, ısıtıcı merhemlerin kokusunu ciğerlerine çekmemiş, kazanmanın ne olduğunu bilmeyen, kaybetmeyi bir sporcu gibi kabullenemeyen, hakemlerin her maça çıkarken yaşadığı duyguların yüzde birini bile hissetmemiş insanların eline mikrofon verip konuşturmayın. O mikrofonlardan insanları gerilime, şiddete, toplumsal kavgalara ve kaosa sürükleyecek konuşmalar yaptırmayın.  Çağdaş ülkelerde olduğu gibi, futbolun tartışmasını da bu işin içinden gelmiş, işinin ehli, tansiyonun, stresin ne olduğunu bilen, kazanmanın-kaybetmenin sevincini ve hüznünü yaşamış insanlara bırakın. Yapılan hataların da, kazanılan başarıların da değerlendirmesini sporun değerlerini bilen, bu işin gerçek sahipleri yapsınlar. Sizler; kulüple ilgili işlerinize, takımınıza, oyuncularınıza, onların motivasyonuna, kulüp yöneticiliğinin gerçek sorumluluklarına odaklanın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.