“Özel sektörde dahi iş vermiyorlar!”

“Özel sektörde dahi iş vermiyorlar!”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, evde hasta bakım hizmeti eğitimi alanların istihdam sorununu Aile, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu.

TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, “Meslek tanımı yetersizlik sebebiyle binlerce evde hasta bakım teknikerinin evde sağlık birimlerine ataması yapılmamakta, bu program mezunları özel sektörde dahi kendilerine iş imkânı bulamamaktadır” dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, evde hasta bakım hizmeti eğitimi alanların istihdam sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıltması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, meslek tanımı nedeniyle binlerce evde hasta bakım teknikerinin atamasının yapılmadığını belirtti. Karaduman, 10 bin evde hasta bakım teknikerinin olduğunu dile getirerek, Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmenlikle evde hasta bakım teknikerlerinin sağlık meslekleri arasında bulunmadığını ifade etti. Karaduman, “Aynı yönetmenlikte mesleklerin tanımları da belirlenmiş olup Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlı hizmetleri alanında çalıştırılmak üzere yetiştirilmiş olan Yaşlı Bakım Programı’nın ders içerikleri dikkate alınarak birbirinden farklı iki bölümü bir meslek tanımına tabi tutmuştur. Bu durum evde sağlık hizmetinin profesyonel bir şekilde sunmak için yetiştirilmiş olan evde hasta bakım teknikerlerini mağdur duruma getirmiştir. Meslek tanımı yetersizlik sebebiyle binlerce evde hasta bakım teknikerinin evde sağlık birimlerine ataması yapılmamakta bu program mezunları özel sektörde dahi kendilerine iş imkânı bulamamaktadır” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BİR ÇALIŞMA VAR MI?”

Karaduman, Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk’un yanıtlaması istemiyle 5 soru yöneltti.  Soru önergelerinde Karaduman, “Evde Hasta Bakım alanında profesyonel eğitim alan teknikerlerin istihdamı noktasında Bakanlığınızın uygulamakta olduğu bir proje mevcut mudur? Kovid-19 salgın hastalığı kapsamında evde hasta bakımı yapan filyasyon ekipleri içerisinde Evde Hasta Bakım teknikerleri de bulunmakta mıdır? Evde bakıma muhtaç olan hastaların bakımı için istihdam edilen kişiler hangi meslek grubuna dâhildir?  Evde bakım hizmeti kapsamında Bakanlığınızın istihdam ettiği Evde Hasta Bakım Teknikeri sayısı kaçtır? Önümüzdeki süreçte Evde Hasta Bakım Teknikeri istihdamını artırmaya yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.