Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi Öğrencilerinden Huzurevine Anlamlı Ziyaret

Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi Öğrencilerinden Huzurevine Anlamlı Ziyaret

Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi öğrencileri, yaşlılarla hasbihâl etmek, ellerini öpüp dertleriyle dertlenmek ve onların dualarını almak için İnegöl Belediyesi Huzurevi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi....

Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi öğrencileri, yaşlılarla hasbihâl etmek, ellerini öpüp dertleriyle dertlenmek ve onların dualarını almak için İnegöl Belediyesi Huzurevi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Kırmızı, pembe ve beyaz karanfillerle huzurevi sakinlerini ziyarete giden öğrenciler, Muharrem ayı münasebetiyle aşure ikramında bulundu.

Huzurevi sakinleri ile tek tek tanışarak, uzun süre sıcak sohbetler eden öğrenciler, anlamlı ve duygusal anlar yaşadı. Öğrenciler, daha sonra huzurevi sakinlerinden Tekin amcanın hayata dair güzel nasihatları dinledi. Tekin amca öğrencilere; eğitim öğretim döneminde, ülkeye ve millete hayırlı birer evlat olabilmeleri adına üzerlerine düşen vazifeleri hakkıyla yerine getirmelerini, ahlaklı ve iyi bir insan olmalarını, anneye babaya asla karşı gelmemelerini, öğretmenlerine saygıda kusur etmemeleri gerektiğini ifade etti. Kalabalık öğrenci grubunu görüp duygu ve düşüncelerini muhabbet havasında anlatmaya can atan huzurevi sakinleri, ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirttiler.

Okul müdürü Muzaffer Uzunoğlu, ziyaretle ilgili şunları söyledi: “Amacımız dün ile bugün arasında köprü kuran, değerlerimizi yarınlara taşıyan en değerli varlıklarımızı hatırlamak ve onlara destek çıkmak. Onları ziyaret etmek, yalnız olmadıklarını hatırlatmak; insanlara nasıl davranılması gerektiği konusunda bizlere fikir veriyor, duyarlı insan olmamızı sağlıyor. Bu bağlamlarda öğrencilerimizi yetiştirmek de görevlerimiz arasındadır.”

9/A sınıfı öğrencilerinden Emirhan Türkmen ise duygularını, ”Orada bulunduğumuz müddet belki de hayatımızın en anlamlı dakikalarıydı.” cümlesiyle anlattı. Daha sonra huzurevi sakinleriyle birlikte fotoğraf çektiren Nilüfer Hacı Kemal Lisesi öğrencileri, tek tek tüm yaşlıların ellerini öperek huzurevinden ayrıldılar.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.