Özbekistanlı öğrencilerden NEÜ’ye ziyaret

Özbekistanlı öğrencilerden NEÜ’ye ziyaret

EÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi öncülüğünde “Ortak Geçmiş Ortak Gelecek” temasıyla gerçekleştirilen Özbekistan ve Türkiye tarafından yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı “SIRCON2024 Uluslararası Kış Kampı” verimli bir programla tamamlandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Özbekistan Alfraganus Üniversitesi iş birliğinde, NEÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi öncülüğünde “Ortak Geçmiş Ortak Gelecek” temasıyla gerçekleştirilen Özbekistan ve Türkiye tarafından yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı “SIRCON2024 Uluslararası Kış Kampı” verimli bir programla tamamlandı.

NEÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda 2 haftalık kamp süresince, NEÜ’lü akademisyenler tarafından Özbek misafirlere ve onlara eşlik eden NEÜ öğrencilerine “İktisadın Temel İlkeleri”, “Konya Değerleri ve Mevlana”, “Geçmişten Günümüze Türk Dünyası”, “Türk-İslam Düşüncesi”, “Bilim Tarihi”, “Selçuklu Başkenti Konya: Tarihi Misyonu”, “Türk Dili ve Etkinliği”, “Dijital Medya Okuryazarlığı” ile “Küreselleşme ve Sosyal Bilimlerdeki Dönüşüm” konularında eğitimler verildi. Sadece akademik olarak bir gelişim ve etkileşimi hedeflemeyen “SIRCON2024 Uluslararası Kış Kampı”, geleceği de ortak inşa etme gayretinin bir tezahürü olarak kültürel etkileşim ve uluslararası iş birliğinin de en güzel örneklerinden biri oldu. Bu kapsamda, etkinlik boyunca öğleden sonraları ve hafta sonları Konya ve çevresinde yer alan tarihi ve turistik yerler gezilerek, çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) içerisinde 2019 yılında faaliyete geçirilen Konya Model Fabrika’ya yapılan ziyarette KTOTEK Genel Müdürü Seyfi Suna tarafından, misafir öğrencilere yalın dönüşüm, dijital dönüşüm, kalite ve ürün geliştirme konularında bilgilendirme yapıldı.

Daha sonra Konya Bilim Merkezi, Çatalhöyük Neolitik Antik Kenti, Sosyal İnovasyon Ajansı,

Kapsül Teknoloji Platformu ve NEÜ Turizm Fakültesi Barista Atölyesi ziyaret edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.