Özbekistan’ın Geleneksel Pamuk Fuarı Ekim’de Yapılacak

Özbekistan’ın Geleneksel Pamuk Fuarı Ekim’de Yapılacak

Özbekistan pamuğunun görücüye çıkarıldığı geleneksel pamuk fuarı Ekim ayında düzenlenecek.

Özbekistan pamuğunun görücüye çıkarıldığı geleneksel pamuk fuarı Ekim ayında düzenlenecek. Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek fuar 16-17 Ekim günleri arasında başkent Taşkent’te kapılarını açacak.

2005’ten beri düzenli bir şekilde yapılan fuarda, Özbekistan pamuğu bir kez daha dünya tekstil şirketlerinin beğenisine sunulacak. Ülkenin önde gelen fuar alanlarından Özekspomarkaz'da düzenlenecek fuara, 50'yi aşkın ülkeden 350 dolayında temsilcinin iştirak etmesi bekleniyor. Fuar kapsamında ayrıca pamuk konulu çok katılımlı bir toplantı yapılacak. Fuara katılacaklar daha sonra fuar alanını gezecek ve ülkenin önde gelen pamuk toplama ve saklama terminallerini ve depolarını ziyaret edecek. Buralarda katılımcılara bilgi verilecek. İki gün açık kalacak fuarda Özbekistan’ın mevcut pamuk potansiyeli detaylı bir şekilde gözler önüne serilecek. Kurulacak stantlarda değişik kalitedeki pamuklar, kumaş ve pamuk lifleri sergilenecek.

Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un inisiyatifiyle yapılan fuara Özbekistan hükümeti de destek veriyor. Fuar kapsamında yapılacak görüşmelerde ise yerli ve yabancı firma temcilikleri arasında bir dizi iş bağlantıları yapılacak.

Yılda ortalama 3milyon 500 ton dolayında pamuk üretimi yapan Özbekistan'ın pamuk müşterisi ülkeler arasında Türkiye, ABD, Bangladeş, Güney Kore, Singapur, Çin, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi devletler bulunuyor. ‘Ak Altın' ülkesi olarak da bilinen ülkede 2011'da 3 milyon 350 bin ton pamuk üretimi gerçekleştirmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.