Otso Akredite Oldu

Otso Akredite Oldu

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), TOBB akreditasyon sistemi çalışmaları çerçevesinde 1 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucu denetimlerden başarıyla geçerek akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. OTSO' nun "akredite oda" olarak hizmetlerine...

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), TOBB akreditasyon sistemi çalışmaları çerçevesinde 1 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucu denetimlerden başarıyla geçerek akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

OTSO' nun "akredite oda" olarak hizmetlerine devam etmesi sürecinin tüm üyelerimize ve ilimize hayırlı olmasını dilediklerini belirten OTSO Yönetim kurulu Başkanı Murat TEKE, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak oluşturulan Oda Akreditasyon Sistemi ile Avrupa Oda sistemi kalitesinde hizmetler verilmesi amaçlanmaktadır. Odamız TOBB akreditasyon sistemine dahil olarak bundan böyle Üyelerine daha kurumsal ve kaliteli hizmet verecek ve kalite hedefleri doğrultusunda çalışarak hizmet kalitesini sürekli arttıracaktır." dedi.

Akredite oda olarak hedeflerinin şeffaf lık olduğunu belirten Teke, şöyle devam etti: "OTSO olarak hedeflerimiz arasında,Yeterliliği müşteriler için şeffaf hale getirmek.Belge ve raporların güvenirliği artırmak.Uygunluk değerlendirmesi altyapısı oluşturmak. Uluslararası ticareti kolaylaştırmak.

Ürünlerin belirlenmiş kalite ve güvenlik kriterlerine göre yeterliliğini tespit etmek için yapılan deney, muayene ve belgelendirme işlemleri uygunluk değerlendirmesi" kavramı içinde yer almaktadır. Uygunluk değerlendirmesi hizmetleri veren laboratuar, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının nitelikleri ve çalışmalarının yeterliliği konusunda; ürünlerin, standartlara uygun ve güvenli olduğunu göstermek amacıyla tanzim edilmiş tek bir belge ile uluslararası pazarlarda kabul edilmesine, Dünya Ticaret Örgütü (WTO) ve bölgesel ekonomik bloklar tarafından özel bir önem verilmektedir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.