Otomobil yedek parçada güçlüyüz

Otomobil yedek parçada güçlüyüz

Hasan Küçük, “Otomotiv yedek parçada Konya çok güçlü. Bunu fuarda da hissettik. Çok güçlü firmalarımız fuarda yerlerini aldı. Sektörde Konya olarak söz sahibiyiz” dedi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Otomotiv Yan Sanayicileri Komisyonu Üyeleri Hasan Küçük ile Hüseyin Uyar, İstanbul’da yapılan Automechanica Fuarı’na katıldı. Fuarda ASKON Konya Üyesi, Genmot, AYD, Konpar gibi çok sayıda firma da katılımcı olarak yerini aldı. Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Küçük ve Hüseyin Uyar da, fuardan gözlemlerini aktardı. Automechanica’nın geçen yıllara nazaran düşük katılımla gerçekleştiğini ifade eden Hasan Küçük, piyasanın darlığı, Ortadoğu pazarında yaşanan sıkıntılar ve Türkiye’de yaşanan elim olayların ziyaretçi sayısını etkilediğini ifade etti. Konya’dan Automechanica’ya önemli firmaların katıldığını dile getiren Küçük, “Otomotiv yedek parçada Konya çok güçlü. Bunu fuarda da hissettik. Çok güçlü firmalarımız fuarda yerlerini aldı. Sektörde Konya olarak söz sahibiyiz. Dünyanın birçok bölgesine ihracat yaparak Konya kalitesini duyurmayı başardık” dedi. Küçük, Automechanica’nın daha seçkin firmalar ile yapılması gerektiğini, özellikle Avrupa ve Amerika Kıtası’ndan ziyaretçi çekilmesi gerektiğini ifade etti. Ziyaretçi sayısının az olmasının moral bozukluğuna yol açmaması gerektiğini dile getiren Küçük, sektördeki yetkili isimlerin girişimleri ile fuarın cazibesinin daha da artırılabileceğini belirtti.

2 YILDA BİR YAPILMALI

Fuarın eskisi gibi yine 2 yılda bir yapılması gerektiğini savunan Hüseyin Uyar da, her yıl yapılmasının fuarın kalitesini düşürdüğünü ifade etti. Uyar, “Önceden İstanbul Automechanica Fuarı 2 yılda bir yapılırdı. Tekli yıllarda İstanbul, çiftli yıllarda Frankfurt fuara ev sahipliği yapardı. Fakat çeşitli sebeplerden dolayı İstanbul Automechanica’yı her yıl yapmaya başladılar. Bu da fuara zarar verdi. Ziyaretçi sayısı ve fuarın kalitesi düştü. TOBB ve diğer kuruluşların devreye girmesi ile fuarın yeniden iki yılda bir yapılması sağlanmalı. Çünkü Nisan’da İstanbul’da yapılıyor, 6 ay sonra Almanya’da. İnsanlar 6 ay da hangi farklı ürünü görebilir” diye konuştu. Uyar, fuarın farklı coğrafyalardan ziyaretçisinin de azaldığını ifade ederek, “Bu yıl Avrupalı ve ABD’li gelmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.