Otogalericiler Şehir Dışına Çıkarılmak İstenmelerine Tepkili

Otogalericiler Şehir Dışına Çıkarılmak İstenmelerine Tepkili

Mersin Oto Galericileri Derneği (MOGDER) Başkan Vekili Ali Kıratlı, kent içindeki oto galericilerin, merkez Toroslar ilçesinde yapılan Oto Galericiler Sitesi’ne taşınmak istenmesine tepki gösterdi. Kıratlı bu konuda bir dayatma ile karşı karşıya...

Mersin Oto Galericileri Derneği (MOGDER) Başkan Vekili Ali Kıratlı, kent içindeki oto galericilerin, merkez Toroslar ilçesinde yapılan Oto Galericiler Sitesi’ne taşınmak istenmesine tepki gösterdi. Kıratlı bu konuda bir dayatma ile karşı karşıya olduklarını ileri sürdü.

Kıratlı, bu hafta Toroslar Belediye Meclisi'nde gündeme gelen 'oto galericiler' konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine dayanılarak

şehir içerisinde bulunan ikinci el oto galericilerin şehir dışında bulunan bir merkezde toplanmaları için karar alındığının hatırlatan Kıratlı, devletin iyi niyetli olarak yayınladığı uygulamayı yerel yönetimlere bırakmasının başıboşluk oluşturduğunu kaydetti.

Toroslar Belediye Meclisinde bu hafta gündeme gelen Mersin Oto Galericiler Sitesi'ne taşınma olayının AK Parti, CHP ve BDP'li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen MHP'li meclis üyelerinin oyları ile komisyona havale edildiğini anlatan Kıratlı, "Sektörümüzü bu kadar yakından ilgilendiren bir olayda bizlerin görüşünün alınmamış olması bizleri üzdü. Ayrıca şunu açıkça belirtmek isteriz ki; yeni çıkan belediyeler yasası ile bu olayın mutlaka ve mutlaka Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü belediye meclislerinden farklı kararlar çıkması durumunda, her ilçede farklı bir uygulamaya gidilecek ve bu da başıboşluk oluşturacaktır." diye konuştu.

Oto Galericiler Derneği olarak kesinlikle ve kesinlikle şehir içlerinde, apartman altlarında kalmaktan yana bir tavır sergilemediklerini vurgulayan Kıratlı

"Bizler sadece bize bir yeri göstererek 'buradan başka yaşama şansınız yok' diye diretilmesinden yana değiliz. Başta Mersin Valiliği olmak üzere, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz, derneğimiz ve STK'ların bir araya gelip görüş alışverişinde bulunarak mevcut oto galericiler sitesinin dışında da sektörümüze faaliyet alanları kazandırılmasından yanayız." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.