Osmangazi, Karesi İle Kardeş Şehir Oluyor

Osmangazi, Karesi İle Kardeş Şehir Oluyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi ile kardeş şehir olmak isteyen Balıkesir’in Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuklarına Osmangazi’yi gezdiren Dündar, Aşıklar...

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi ile kardeş şehir olmak isteyen Balıkesir’in Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuklarına Osmangazi’yi gezdiren Dündar, Aşıklar Kahvesi'nde konuk başkanlarla saz çalıp türkü söyledi.

Karesi Belediyesi’nin, mart ayından sonra kurulan yeni bir belediye olduğunu ifade eden Yücel Yılmaz, Mustafa Dündar’a, kardeş şehir tekliflerine olumlu bakışı için teşekkür etti. Balıkesir ve Bursa’nın iki komşu şehir olarak bir çok ortak değere sahip olduğunu belirten Yılmaz, “Karesi Belediyesi, mart ayından sonra kurulmuş yeni bir belediye. Osmangazi ise kökleri Osmanlı'ya dayanan, ismini Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusundan almış bir şehir. Osmangazi Belediye Başkanımıza, kardeş şehir teklifimizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. Kendisinin tecrübelerinden faydalanmak istedik. Bugün hem kardeş şehir protokolü ile ilgili görüşmeleri yürüteceğiz hem de şehri gezip tanımış olacağız.” dedi.

Mustafa Dündar da Karesi ilçesinin kardeş şehir teklifinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Dündar, “Karesi, temelleri yeni atılan bir belediye. Osmangazi Belediyesi, bu süreçte sahip olduğu bilgi ve tecrübelerini paylaşacaktır. Bizler, komşu şehirlerin kardeş şehir bağlarının olmasının, aynı zamanda bölgenin kalkınmasına da büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bu çerçevede yapacağımız işbirliği öncelikle kendi şehirlerimize, ardından da bölgeye hayırlı olsun.” diye konuştu.

Dündar, konuklarına Soğanlı Kültür Merkezi, Çarşamba Pazarpark, Soğanlı Kapalı Pazar Yeri ve Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi uygulama alanı ve Nilüfer Köylü Pazarı'nı gezdirdi. Ardından, ‘Aşıklar Kahvesine’ giren Dündar, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte eline saz alıp, söylenen türkülere eşlik etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.