Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Sivas’a 500 Milyon Tl Yatırım

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Sivas’a 500 Milyon Tl Yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta 11 tesisin temel atma, 29 projenin de açılış törenlerine katılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta 11 tesisin temel atma, 29 projenin de açılış törenlerine katılacak. Maddi değeri 97 milyon TL olan 40 proje için tören yarın saat 17.00’de Kongre Müzesi bahçesinde yapılacak. AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, Sivaslıları törene davet ederek, “Sivas daha fazlasını hak ediyor.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Devlet Su İşleri tarafından yapımı gerçekleşen 29 proje ile 11 tesisin temel atma törenine katılacağını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bugün Sivas’ta olacağını belirten Kuru, birtakım temel atma ve açılışlar yapacağını dile getirdi. Son 10 yılda Osman ve Su işleri Sivas’a devasa yatırımlar yaptığını, şu ana kadar yatırım yapılan rakamın 500 milyon TL’yi geçtiğini kaydeden İl Başkanı Kuru, “Tabi ki bu yeterli değildir. Sivaslı daha fazlasına layık olduğu için çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz.” diye konuştu.

Bakan Eroğlu’nun, Sivas’a özel bir önem verdiğini anlatan Kuru, şöyle devam etti: “Son 5 yılda Sivas’a 6-7 defa geldi, yine bugün de temel atma ve açılışlar gerçekleştirecek. Temel atma törenlerinde en büyük yatırım Yıldızeli Nevruz Barajı olacak. Divriği ilçesi içme suyu ve isale hattı projesini de Başbakanımızın talimatıyla Divriği’nin içme suyu problemini çözmüş olacağız. Doğanşar regülatörü ve sulaması, Merkez Tutmaç Gölü ve sulaması, Kangal Çat köyü sulaması, Yıldızeli Halkaçayır göleti ve sulaması, Ulaş Karaşar göleti ve sulaması, Yıldızeli Topulyurd göleti ve sulaması, Merkez Yaramış, Yıldızeli Direkli, Karacaören köyleri taşkın koruma tesislerinin temelleri atılacak. Suşehri cazibe sulaması 3. etap. Kutanözü regülatörü ve iletim kanalı ve ayrıca 27 adet müteferrik taşkın koruma tesisi inşallah bugün yapılacak törenle birlikte hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. Böylece bir günde 40 projenin temeli ve açılışı yapılacaktır. Tören saat 17.00’de Kongre müzesi bahçesinde olacak. Bakanlar ile milletvekillerinin katılacağı törene tüm hemşehrilerimi davet etmek istiyorum. İnşallah Sivas için hayırlı bir gün olacak.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.