Orhangazi Üniversitesi Aşure Gününde Bir Araya Geldi

Orhangazi Üniversitesi Aşure Gününde Bir Araya Geldi

Bursa’nın ilk vakıf üniversitesi Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri ve akademik kadrosu, düzenlenen aşure etkinliğinde bir araya geldi. Üniversitede düzenlenen etkinlikte öğrenciler aşureyi, Rektör Prof. Dr. Recep İleri’nin elinden...

Bursa’nın ilk vakıf üniversitesi Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri ve akademik kadrosu, düzenlenen aşure etkinliğinde bir araya geldi. Üniversitede düzenlenen etkinlikte öğrenciler aşureyi, Rektör Prof. Dr. Recep İleri’nin elinden yedi.

Bursa Orhangazi Üniversitesi, İzgün Gıda A.Ş ile birlikte düzenlediği aşure gününe öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Programa yabancı uyruklu öğrencilerin katılımıyla renkli görüntüler ortaya çıktı. Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri ve Genel Sekreter Dr. Ramazan Yılmaz, öğrencilere bizzat aşure ikramında bulundu.

Aşure ayının kardeşlik ve dostluk ayı olduğunu vurgulayan Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Recep İleri, şu ifadeleri kullandı: “Muharrem ayı dostluk ve kardeşlik ayı. Aşure, her tattan ve her renkten gıdanın uyum içerisinde bir araya gelerek oluşan mükemmel lezzetin ve paylaşımın adıdır. Muharrem ayının ve Aşure günümüzün ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirmesini, Aşure gibi ülkemize ve milletimize güzel tatlar getirmesini diliyorum.”

Üniversiteye yeni gelen yabancı uyruklu öğrenciler ise gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Daha önce hayatlarında aşure yemediklerini belirten yabancı uyruklu öğrenciler, aşureyi çok beğendiklerini ifade ettiler.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.