'Ordumuz Gözbebeğimiz İse Üniversiteler De Beynimiz Ve Aklımız'

'Ordumuz Gözbebeğimiz İse Üniversiteler De Beynimiz Ve Aklımız'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye’yi güçlü yapacak okullar, eğitim ve bilimdir. ‘İlimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’ diye bir söz var bu yolu da üniversitelerimiz çizecek. Nasıl ordumuz gözbebeğimiz diyorsak, üniversitelerimiz...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye’yi güçlü yapacak okullar, eğitim ve bilimdir. ‘İlimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’ diye bir söz var bu yolu da üniversitelerimiz çizecek. Nasıl ordumuz gözbebeğimiz diyorsak, üniversitelerimiz içinde beynimiz ve aklımız. Özellikle üniversitelerimizin akil sıfatını hak edecek, bir yöne sahip olması gerekiyor." dedi.

İsmet Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde 12 tesisinin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Bakan Yılmaz, iktidara geldikleri ile şimdiki dönemi kıyaslayarak eğitim alanında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Üniversitelerin sayısını artırdıklarını belirten Yılmaz, "Sayısal artış olacak ki rekabet ortamı meydana gelsin. Sayısal yeterlilik olsun ki üniversitelerin kıymeti azlığından değil de kalitesinden kaynaklansın. Üniversitelerin değeri arzın talebi karşılamamasından değil, kalitesinden dolayı tercih edilebilsin. Bugünkü devasa üniversiteler ilk kurulduğunda bugünkü kapasitesinde değildi. Bu üniversiteler gelişecek ve yarının büyük Türkiye’sinin ihtiyaç duyacağı insan kaynaklarını ve kadrolarını yetiştirecektir. Türkiye’yi güçlü yapacak okullar, eğitim ve bilimdir. ‘İlimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’ diye bir söz var bu yolu da üniversitelerimiz çizecek. Nasıl ordumuz gözbebeğimiz diyorsak, üniversitelerimiz içinde beynimiz ve aklımız diyoruz. Özellikle üniversitelerimizin akil sıfatını hak edecek, bir yöne sahip olması gerekiyor. Devlet çarkının düzgün yürümesi, toplumsal yapının sağlıklı işlemesi her yapının ve kurumun kendi asli vazifesini yapmasına bağlıdır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler tarafından Yurtpark bin 410 kişilik öğrenci yurdu, İleri Teknoloji Merkezi Ar-Ge laboratuvarı, İlahiyat Fakültesi ek bina, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı İlkokulu, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yenilenen ameliyat salonları, Tüp Bebek Merkezi, kapalı halı saha, 7 adet oto parkın açılışı yapıldı. Yurt Park bin 265 kişilik öğrenci yurdu, rektörlük ek binası, kapalı spor salonu ve merkezi kütüphane’nin ise temeli atıldı.

    Rektör Prof.Dr.Faruk Kocacık, Bakan Yılmaz’a günün anısına tablo hediye etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.