Okullaşmadan asla taviz vermeyeceğiz

Okullaşmadan asla taviz vermeyeceğiz

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 31 ilçe başkanı ile birlikte Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Çalışma ve Sosyal Güven

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 31 ilçe başkanı ile birlikte Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’i makamlarında ziyaret etti. Ziyaret programına Başkan Sorgun ve ilçe başkanlarının yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Mustafa Varol ve Necip Çimen de katıldı.

AK Parti Konya Heyeti’nin gün içindeki ilk ziyareti, Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na oldu. Bakan Davutoğlu, yeni ilçe başkanları ile tanışarak ve ilçelerinde devam eden yatırım ve projeler ile taleplerini aldı.

Davutoğlu, şunları söyledi: “Türkiye son 10 yılda önemli bir yürüyüş içinde. Bu güçlü yürüyüşün öncüleri kadrolarıdır. Güçlü siyasi iradenin arkasında son 9 yıla damgasını vuran kadroları ve Genel Başkanımız, Başbakanımız vardır. Siyasi görüşü ne olursa olsun, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun, teşkilatlarımızın görevi, bütün vatandaşlarımızı kucaklamaktır. Tek amacımız insanımıza hizmet olduğuna göre ilçelerinizde herkesi kucaklamaya devam edin.”

Kendilerini kabul ettikleri için Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na teşekkür eden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, tamamlanan ilçe ve belde kongreleri ile teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kongrelerin ardından teşkilat çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Başkan Sorgun, “31 ilçe ve 6 beldemizde kongrelerimizi tamamladık. Sizlerin de ifade ettiğiniz gibi gerçekten tüm kongrelerimiz bir şölen havasında geçti. Bu sürecin hemen ardından teşkilat çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMDE BÜYÜK HİZMETLER YAPILDI”

Bakan Davutoğlu ziyaretinin ardından AK Parti Konya Heyeti, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i de ziyaret etti. Bakan Dinçer’in makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Sorgun ve ilçe başkanları;  eğitim konusunda ilçe, belde ve köyleriyle ilgili olarak bilgi verdiler.

Kendilerini kabul ettikleri için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e teşekkür eden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti iktidarında eğitime büyük yatırım ve hizmetlerin yapıldığını söyledi. Sorgun, “AK Parti, 9 yıllık iktidarı boyunca yaklaşık 169 bin derslik yaptırdı. 2002 yılına kadar toplam yapılan derslik sayısının 334 bin olduğunu düşünürsek, 169 bin dersliğinde 8-9 yılda yapılmış olmasının ne anlama geldiğine dikkat etmek gerekiyor. Gerçekten iktidarımızın en fazla önem verdiği eğitim konusunda çok şey yapıldı. Yapılmaya da devam ediliyor. Bu anlamda büyük gayretleri olan Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de son 9 yılda eğitim alanında yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında konuklarını bilgilendirdi ve yeni projeler hakkında ilçe başkanlarının sorularına cevap verdi. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili olarak da konuşan Bakan Dinçer şunları söyledi: “Biz çocuklarımızın okullaşmasıyla ilgili konularda asla taviz vermedik vermeyeceğiz. 2002 yılına kadar Türkiye’de ilköğretimde okullaşma oranı yüzde 90’ı aştı. Okullaşma oranı konusundaki sorun neredeyse çözüldü. Okullaşma oranlarının artmasının yanında daha güzel bir gelişmeye de sahip olduk. 2002 yılında kız çocuklarımızın okullaşma oranı 100 erkek öğrenciye karşın 88 kız öğrenciydi. Geçen yıl 100 erkek öğrenciye karşın 100,4 kız öğrenciye ulaştık. İlköğretimde kız çocuklarımızın sayısı erkek çocuklarımızı geçti. Bu sizce hakikaten bizim bu konuda ortaya koyduğumuz çabaları, uğraşıları, hedefleri göstermez mi? Sonuç olarak Türkiye eğitimde önemli bir noktada. Yeni sistemle bu daha da ileriye gidecektir. O yüzden kimse endişelenmesin.”

Heyet, son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’i de ziyaret etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.