Okula 3 yıldır neden öğrenci alınmıyor?

Okula 3 yıldır neden öğrenci alınmıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin cevaplandırması istemiyle TBMMye soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Meram’da bulunan Dudunday Ayşe-İhsan İlköğretim Okulu’nun 1972 yılından bu yana eğitim faaliyetlerini sürdürmesine rağmen, 3 yıldan bu yana okula öğrenci alınmadığını belirten Atilla Kart, “Takdir olunur ki, bu durum Ayşe-İhsan İlköğretim Okulu’nu yaptıranların mirasçılarını kaygılandırdığı gibi, eğitim hizmetinin aksaması bakımından da ayrıca değerlendirilmesi gereken önemde bir konudur. Milli Eğitim’de “Reform” adı altında çalışmaların yapıldığı bir dönemde, Bakanlığın mevcut imkanlarını kullanmaması ve eğitimin aksamasına sebebiyet vermesi, bu konudaki temel sorumluluğunun gereğini yapmaması, başlı başına sorgulanması gereken bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Atilla Kart, şu soruların cevaplanmasını istedi: “Konya-Meram Durunday’daki Ayşe-İhsan İlköğretim Okulu’na son 3 yıldan bu yana öğrenci alınmadığı yönündeki bilgiler doğru mudur? Gerçekten öğrenci alınmıyorsa bunun sebebi nedir? 40 yıldan bu yana aralıksız olarak faaliyet gösteren bir ilköğretim okuluna öğrenci alınmamasının gerekçesi nedir? Mevcut kaynakları ve imkanları verimli bir şekilde kullanma sorumluluğunu yerine getirmemek anlamına gelen böyle bir sonuca neden yol açılmıştır? Bu konuda , Bakanlık üstüne düşen denetim ve önleyici işlemler tesis etme sorumluluğunun gereğini neden yapmamıştır?”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.