Öğrencileri 'Çuvalcı Paşa'yı Protesto Etti

Öğrencileri 'Çuvalcı Paşa'yı Protesto Etti

New York Şehir Üniversitesi (CUNY) öğrencileri, derslerine giren emekli ABD Ordu Komutanı ve eski CIA Yöneticisi General David Petraeus’u protesto etti.

New York Şehir Üniversitesi (CUNY) öğrencileri, derslerine giren emekli ABD Ordu Komutanı ve eski CIA Yöneticisi General David Petraeus’u protesto etti. Geçtiğimiz günlerde üniversitede verdiği derse gitmek için kaldırımda yürüyen Petraeus’un etrafını saran öğrenciler, ‘Petraus CUNY’den ayrıl’ diye bağırdı.

Karşıdan karşıya geçerken Petraeus’un yanında yürüyen bir öğrenci, ‘Bu Petraeus. Bir savaş suçlusu.’ şeklinde bağırırken, başka bir öğrenci ‘İğrençsin. Kendinden utanmalısın.’ dedi.

CIA’den istifa ettikten aylar sonra evlilik dışı ilişkisi olduğu öğrenilen Petraeus’a New York Şehir Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyeliği teklif edilmişti. Hakkında kendisine yüz binlerce dolar maaş verildiği söylentisi çıkan Petraeus’un avukatı, müvekkilinin, ‘öğrencilere, okula ve eğitime yoğunlaşmak’ amacıyla maaşını 1 dolara indirdiğini bildirdi.

Kamuoyu Petraeus'u Irak'ın Süleymaniye şehrinde Türk subaylarının başına çuval geçirme emrini veren paşa olarak tanırken, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt yaptığı bir açıklamada iddiaları yalanlamış, Amerikalı komutanın konuyla ilgisi olmadığını açıklamıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.