Öğrencilere son görev

Öğrencilere son görev

Kazada hayatını kaybeden iki tıp fakültesi öğrencisi için NEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde uğurlama merasimi yapıldı.

 
Kontrolden çıkan otomobilin ağaca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 tıp öğrencisi hayatını kaybetti. Araçta bulunan ve emniyet kemeri takılı olan şoför Muhittin K. hafif yaralanırken, diğer yaralı Fetullah A.'nın ise durumu ağır
 
Kaza, Selçuklu ilçesi Beyşehir Caddesi'nde önceki gün saat 21:45 sularında meydana geldi. Aynı fakültedeki arkadaşlarıyla birlikte gezintiye çıkan tıp fakültesi öğrencisi Muhittin K. (24) yönetimindeki 46 NN 867 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjde bulunan ağaca çarptı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen araçta bulunan sürücü Muhittin K. (24), Çağdaş Kahveci (25), Fethullah A. (25) ve Süleyman İşkal (26) yaralandı.
ARAÇTA SIKIŞAN YARALIYI 
İTFAİYE KURTARDI
Yaralılardan Muhittin K. ve Çağdaş Kahveci sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Fethullah A. ise Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Araçta sıkışan yaralılardan Süleyman İşkal ise itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası sıkıştığı yerden kurtarıldıktan sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Çağdaş Kahveci ve Süleyman İşkal kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Tedavi altına alınan Muhittin K.'nın sağlık durumunun iyi olduğu, Fethullah A.'nın ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
VATANDAŞLAR CEP 
TELEFONUNA SARILDI 
Ayrıca, araçta sıkışan yaralının itfaiye tarafından çıkarılması sırasında, etrafa toplanan vatandaşlardan bazılarının cep telefonlarıyla görüntü çekmesi ve bazılarının da kameralara el sallaması dikkat çekti. Kazanın ardından hurdaya dönen otomobil çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırılarak oto parka çekildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
NEDEN BİZİ 
BIRAKIP GİTTİN
Kazada hayatını kaybeden iki tıp fakültesi öğrencisi için NEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde uğurlama merasimi yapıldı. Merasime Akşehirli Süleyman İşkal'ın ve Balıkesirli Çağdaş Kahveci'nin ailesi, arkadaşları ve hocaları katıldı. Oğlunun tabutuna sarılan Süleyman İşkal'ın annesi, “Bu muydu bize verdiğin söz. Biz seni okumaya gönderdik. Tabutla götürüyoruz seni. 'Doktor olup seni yanıma alacağım' diyordum, neden bizi bırakıp gittin” dedi. 
EMNİYET KEMERİ 
HAYAT KURTARDI
Törende kısa bir konuşma yapan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, “Öğrencilerimizi doktor olarak mezun edecektik. Ama olmadı. Aramızdan ayrıldılar. Trafik kazasıyla ölmeleri bizi daha da üzdü. Bu kaza emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha bize gösterdi. Kemeri takılı olan şoför Muhuttin K.'nun durumu iyi. Kemeri takılı olmayan 2 gencimizi kaybettik. Birinin de durumu ağır. Bu olaydan ders almamız gerekiyor. Aileye sabır diliyorum. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu. Törende öğrenciler ve hocalar gözyaşlarına engel olamadı. Okunan duaların ardından öğrencilerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. 
İHA-KERİM ATICI 
 

KERİM ATICI merhabahaber.com

_mg_9329.jpg

_mg_9332.jpg

_mg_9334.jpg

_mg_9336.jpg

_mg_9342.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.