Öğrenci topluluklarına destek verilmeli

Öğrenci topluluklarına destek verilmeli

Konya'da farklı üniversitelerin bünyesinde bulunan çok sayıda öğrenci topluluğu faaliyetlerine devam ediyor

Öğrenciler topluluklar tarafından organize edilen çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler aracılığıyla bir araya gelip hem fikir alışverişinde bulunuyor hem de hoşça vakit geçiriyor. Merkezi İstanbul'da olan Genç Barış İnisiyatifi Derneği, Konya Şubesini  2013 yılında hizmete açarak faaliyetlerine başladı.

Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren derneğin Konya Koordinatörü Nur Banu Aktağ, dernek olarak farklı ses ve projelere yer verdiklerini söyledi. Aktağ, “Dünya genelinde hakim olan, insanların mutlu olabileceği bir barış ortamının oluşturulmasını arzuluyoruz. İnsanların ve toplumların bir arada yaşadığı yerlerde sorunların bitmeyeceğinin de bilincindeyiz. Bizler, en azından bu sorunların minimum düzeye inmesini sağlayacak projeler üretebiliriz. Toplam 10 ülke, 25 il ve 60 üniversitedeki şubelerimizle bu düşüncelerimizin yaygınlaşması için mücadele ediyoruz. Düşüncemiz insanlıktan ve barıştan yana. Kafa yorduğumuz belirli makaleler, çalışmalar ve okumalar ile raporlar çıkarıyoruz. Bu raporlar üzerinde yönetim kurulumuz ile fikir birliği sağlamaya çalışıyoruz. Sadece kendi aramızdaki arkadaşlar ile değil, diğer topluluklar ve dernekler ile birlikte  ortak çalışmalar yaparak, yeni şeyler üretmeye çalışıyoruz. En büyük eksiğimiz, yapacağımız çalışmalarda yerel bazda yeterince destek görmememiz. Bu konuda gerek belediyenin gerek diğer sivil toplum kuruluşlarının gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyoruz. Bundan sonraki süreçte faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Önceden yaptığımız gibi köy okullarını boyamaya devam edeceğiz. Doğa yürüyüşleri yaparak, çevre bilincinin oluşturulması adına fidanlar dikeceğiz. Japonya Ankara Büyükelçiliği, engellilere yönelik projeler üretmek için bütçe ayırdı. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek, bizler için büyük bir sorumluluk” dedi.

resim-004.jpg

Eğitimci Osman Bozdemir ise, gençlerin fikirlerine değer verilmesini ve yer alacakları projelerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Bozdemir, “Gençlerin en büyük eksikliği, hangi kaynaktan ve nasıl beslendiklerini bilmemeleri. Gençlerin her anlamda bilinçlenerek geçmişine sahip çıkması gerekiyor. Bu anlamda bizlere düşen sorumluluklar ne ise yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL    merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.