Ödüllerini aldılar

Ödüllerini aldılar

96 okulda gerçekleştirilen ve 8 binin üzerinde ortaokul öğrencisinin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması'nda dereceye giren 450 öğrenci yapılan Kutlu Doğum programında ödüllerini aldı

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde bu yıl beşincisini düzenlediği Siyer-i Nebi sınavı ödül törenini Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. 27 Mart tarihinde 96 okulda gerçekleştirilen ve 8 binin üzerinde ortaokul öğrencisinin katıldığı sınavda dereceye giren 450 öğrenci yapılan Kutlu Doğum programında ödüllerini aldılar. Programa RİDA Derneği Başkanı Tamer Kalender ve RİDA Yönetimi ile yarışmaya destek veren okulların müdürleri ve idarecileri, öğretmenler, yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan RİDA Derneği Başkanı Tamer Kalender yaptı. Kalender konuşmasında, RİDA Derneği'nin merkezine yetimi alarak, çalışmalarına 6 yıl önce başladıklarını ifade etti. İlk olarak Sudan Darfur’da, Somali Dadaab’da, Kenya Garissa ve Kakuma’da çalışmalarını başlatan RİDA’nın çalışmalarını ümmet bilinci hedefiyle daha da genişleterek başta Türkiye olmak üzere Suriye’de, Balkan ülkeleri olan Makedonya, Kosova, Arnavutluk’ta, Bosna’da, Sancak'ta, Bulgaristan’da kesintisiz devam ettiğini açıkladı. Ayrıca Orta Asyada Gürcistan’da, Afganistan’da, Kazakistan ve Kırgızistan’da eğitim ve irşat çalışmalarını sürdürdüklerinin sözlerine ekledi.  Yapılan bu çalışmalar ile derneğin 20bin yetim ve kuran kursu talebesine ulaştığını ve gönüllülerin desteğiyle bu sayının kısa bir sürede artacağını açıkladı.

32BİN KİTAP DAĞITILDI

Kalender ayrıca ana temasını Peygamber Sevgisi olarak gerçekleştirilen bu etkinliğe katılan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. 2016 yılı içerisinde “Bana Peygamberimi Anlat” kitabını 32bin adet olarak okullara ücretsiz dağıttıklarını ifade eden Kalender, dağıtılan bu kitaptan yapılan sınava ise 12.000 ortaokul, 6000 ilkokul öğrencisinin başvurduğunu söyledi.

GÖRME ENGELLİ MEHMET AKİ ARIKAN TAM PUAN ALDI

Sınavda dereceye girenler arasında unutulmaz birde an yaşandı. Sınavda tam puan alarak 3. olan görme engelli Mehmet Akif ARIKAN ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, herkesi duygulandırdı. Arıkan konuşmasında, RİDA Derneğinin yapmış olduğu bu sınav ile aslında herkesin kazandığını söyledi. Arıkan son olarak sınava giren arkadaşlarına seslenerek, yapılan sınav sayesinde öğrendikleri bilgileri hayatlarında uygulamalarını ve amel etmeleri temennisinde bulundu.  Programın sonunda ise yarışmada dereceye giren 450 kişiye ödülleri verildi. Yarışmanın 1.'si Fatmagül Atçeken - Umre Ödülü, 2.'si İrem Nur Tekeş - Tam Altın ve 3.sü Mehmet Akif Arıkan ise Yarım Altın Kazandı. Ayrıca Dereceye Giren diğer öğrencilere de toplamda 7 Tablet bilgisayar, 20 bisiklet ve 270 kol saati ile 150 kişiye kitap seti hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.