Odtü’lü Öğrenci, Polise Karşı Uydu Antenini Kalkan Olarak Kullandı

Odtü’lü Öğrenci, Polise Karşı Uydu Antenini Kalkan Olarak Kullandı

Kobani’de yaşanan olayları protesto etmek için ODTÜ merkez kampüsünde toplanan bir grup öğrenci polisle çatıştı. Polise taş, havai fişek ve Molotof kokteyliyle saldıran öğrencilerin bir uydu antenini kalkan olarak kullanması dikkat çekti....

Kobani’de yaşanan olayları protesto etmek için ODTÜ merkez kampüsünde toplanan bir grup öğrenci polisle çatıştı. Polise taş, havai fişek ve Molotof kokteyliyle saldıran öğrencilerin bir uydu antenini kalkan olarak kullanması dikkat çekti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde toplanan bir grup Kobani’de yaşanan durumu protesto etmek için yürüyüşe geçti. ODTÜ merkez kapısından çıkarak Ak Parti Genel Merkezi’ne yürümek isteyen grup, burada bir basın açıklaması yapmak istedi. Ancak, polis ekipleri öğrencilerin üniversiteden çıkışlarına izin vermedi.

Bunun üzerine öğrenciler, polise taş, şişe, havai fişek atmaya başladı. Güvenlik güçleri de TOMA’lardan tazikli su sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı. Öğrencilerin arasına marjinal grupların da dahil olması üzerine polise Molotof kokteylleri atılmaya başlandı. ODTÜ’de okuyan diğer öğrenciler ve basın mensupları da atılan cisimler nedeniyle zor anlar yaşadı. Öğrencilerin orman içerisine kadar girmesi ve polise buradan taş ve molotof atması üzerine güvenlik güçleri de plastik mermilerle karşılık verdi.

Üniversite kampusunun merkez girişine barikatlar kurarak kapatan öğrenciler, uzun süre geçişe izin vermedi. Bir öğrencinin uydu çanağını kalkan olarak kullanması dikkat çekti. Öğrenciler yaklaşık iki buçuk saatlik eylemlerinin ardından kampus içerisine doğru çekildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.