Obama, Kuzey Ülkelerinin Liderleri İle Suriye’yi Konuştu

Obama, Kuzey Ülkelerinin Liderleri İle Suriye’yi Konuştu

İsveç'e ikili ziyaret gerçekleştiren ilk ABD Başkanı olan Barack Obama, dün akşam yemeğinde Başbakan Fredrik Reinfeldt ev sahipliğinde Danimarka, Norveç, Finlandiya ve İzlanda’nın başbakanları ile bir araya geldi.

İsveç'e ikili ziyaret gerçekleştiren ilk ABD Başkanı olan Barack Obama, dün akşam yemeğinde Başbakan Fredrik Reinfeldt ev sahipliğinde Danimarka, Norveç, Finlandiya ve İzlanda’nın başbakanları ile bir araya geldi. Yemekte Suriye krizinin ele alındığı belirtildi.

Yemek sonrası Beyaz Saray tarafından yapılan basın açıklamasına göre liderler, Suriye’de kimyasal katliama imza atanların hesap vermesinin gerektiği ve kimyasal silah kullanımına karşı dünyaya güçlü bir mesaj vermenin önemini vurguladı.

İsveç Başbakanı Reinfeldt ise yemekte genel olarak dünya siyasetini konuştuklarını, kendilerinin ise rekabetçi ve verimli bir ekonomi hedefleri ile birlikte karbon gaz salınımını düşürmeyi amaçlayan bir ülke imajı çizdiklerini söyledi.

Danimarka Başbakanı Helle-Thorning Scmidt ise tüm liderlerin, Suriye’deki krize BM’nin el koyması ve müdahale etmesi gerektiği noktasında mutabık kaldıklarını, BM’nin tıkandığı hâlihazırdaki durumda ise ABD’nin müdahale için başka yollar araştırmasının doğru ve anlaşılabilir olduğuna değindi.

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ise yemeğin son derece pozitif geçtiğini belirtirken “Obama, Suriye konusunda fikrini ortaya koydu ve savundu. Norveç olarak kimyasal silah kullanımını kınıyor ve katliama bir cevap verilmesine tam destek veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Finlandiya Başbakanı Suali Niinisto ise ”Yoğun geçen faydalı bir yemek oldu. Obama hepimizin fikirlerimizi tek tek dinledi.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.