Emeklilere ek zam yapılacak mı? Uzman isim yaptığı hesapla gerçekleri ortaya çıkardı

Emeklilere ek zam yapılacak mı? Uzman isim yaptığı hesapla gerçekleri ortaya çıkardı

Milyonlarca emeklinin ek maaş beklentisine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu durumun imkansıza yakın olduğu bildirildi.

Son olarak temmuz ayında yüzde 24’ten fazla zam alan emeklilerin kök maaşlarına herhangi bir artış yapılmadığı için istenilen ücrete hala kavuşulamadı. Yoksulluk sınırının altında kalan emekli maaşından memnun olmayan emeklilerden seyyanen zam talebi yükselirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarına işaret etmişti. Erdoğan’ın açıklamasından sonra konuşan sosyal güvenlik uzmanı İsmail Sevinç, bu borçların tahsili halinde emeklilere zam gelip gelemeyeceğini değerlendirdi.

Bir süredir iktidar ile muhalefet arasında temel sorunlardan biri olmaya başlamış olan emekli maaşı için CHP Lideri Özgür Özel, asgari ücret istemiş ve en düşük emekli maaşının 17 bin 500 TL olmasını önermişti. Ancak en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye çıkartan AK Parti cephesinden yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. SGK borçlarını belediyeler ödemedikçe zammın mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan’ın açıklamalarından sonra konuşan İsmail Sevinç, rakamlar verdiği kritik bir açıklama yaptı. İşte İsmail Sevinç’in o açıklamaları…

BELEDİYELERİN TOPLAM SGK BORCU 96 MİLYAR TL

Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerin SGK borçları toplamının 96 milyar TL’yi bulduğunu ve belediyelerin tamamından tahsil yapılacağını söylemişti. Bunun üzerine konuşan CHP Lideri Özel, emekli maaşının 17 bin 500 TL’ye yükselmesi halinde, kazandıkları tüm belediyelerin SGK borçlarını anında ödeme sözü vermişti. Bu tartışma siyaset gündemini ısıtmaya devam ederken, sosyal güvenlik uzmanı İsmail Sevinç, emeklilerin beklediği zam için son derece kritik bir hesaplama yaptı.

BELEDİYELERİN TAMAMI ÖDESE DE MAAŞ ZAMMINA YETMİYOR

Belediyelerin SGK borçlarına ilişkin konuşan İsmail Sevinç, “96 milyar TL ile bir aylık emekli maaşının yarısını ödeyemezsin. Belediyelerdeki bütün alacaklarını alsanız bile olmaz” diyerek, emeklilere kötü haberi verdi. Zam için gerekli olan kaynağı da hesaplayan Sevinç, zam beklentisine kapıyı kapatan isimlerden biri oldu. Açıklamalarının devamında emekli maaşlarının 17 bin 500 TL bandına çıkarılabilmesi için bulunması gereken kaynağı da açıklayan İsmail Sevinç, “Emekli maaşlarına ayda 200 milyar para çıkıyor. 17 bin 500 TL verilebilmesi için 1 trilyonun üzerinde kaynak ayırmanız gerekiyor. Bu da oldukça zor görünüyor” diyerek, emeklilerin zam bekleyişinin bu rakamlar doğrultusunda karşılık bulmayacağını ima etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.