Obama, Kongre'den Emin

Obama, Kongre'den Emin

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'nin Suriye'ye askeri harekat lehine karar vereceğinden emin olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'nin Suriye'ye askeri harekat lehine karar vereceğinden emin olduğunu söyledi. Obama, muhalif savaşçıların Esed güçlerini yenmesi için daha kapsamlı bir planı olduğunu da söyledi.

Beyaz Saray'da önde gelen milletvekillerini ağırlayan Barack Obama, Kongre'nin hızlı bir şekilde harekatı onaylamasını istedi. Obama, Irak ve Afganistan'daki gibi uzun savaşların tekrarlanmayacağı ve Suriye'ye sınırlı bir harekat düzenleneceği sözünü verdi. Harekatla Esed'in savaş kapasitesini azaltmayı hedeflediklerini aktaran ABD Başkanı Obama, "Aynı anda muhalefetin kapasitesini yükseltecek daha kapsamlı bir stratejimiz var." dedi.

Başkan Barack Obama, Kongre'de oylanacak tezkere konusunda müzakereye açık olduğu mesajını da verdi. Obama, tek şartının Esed rejimine net bir mesaj verilmesi ve kimyasal silah kullanma kapasitesinin azaltılması olduğunu söyledi.

Bu arada Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, tezkerenin kabul edilmesini beklediğini fakat üzerinde önemli değişiklikler de yapılabileceğini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.