Nuzumlalılar  şenlikte buluştu

Nuzumlalılar şenlikte buluştu

Nuzumlalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkınma Derneği (NUZUMLA-DER) ve köy muhtarlığı tarafından düzenlenen 15. Kültürel Yayla Şenliği büyük ilgi gördü

Çileğiyle ünlü Seydişehir Yaylacık (Nuzumla) Mahallesi’nde düzenlenen 15. Kültürel Yayla Şenliği hemşerileri buluşturdu. Böylelikle hem gurbette yaşayanlar ata topraklarını ziyaret etme imkanı buldu, hem de uzak diyarlarda birbirlerini tanımayanlar tanışma fırsatı yakaladı. Türkiye’nin dört yanından hemşerileri buluşturan şenlik, Nuzumla’da doğup büyümüş ancak çeşitli sebeplerle Nuzumla’dan ayrılmış olanlar için uzun yıllardan sonra tekrar görüşme, tanışma ve kaynaşma fırsatı oldu. Şenliğe yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

.jpg

Nuzumlalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkınma Derneği (NUZUMLA-DER) ve köy muhtarlığı tarafından düzenlenen 15. Kültürel Yayla Şenliği, Yaylacık Pınarönü Mevkii’nde gerçekleşti.

BAHÇIVAN VE KUZU MİSAFİRLERLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Yaylacık Muhtarı Adem Kuzucu ve NUZUMLA-DER Başkanı Adem Bahçıvan gelen misafirleri karşıladılar. Bahçıvan, hemşerileri bir araya getirmek aralarındaki birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışmayı artırmak amacıyla geleneksel olarak düzenledikleri şenliğin önemini vurguladı.

9-4.jpeg

Dernek yönetimi davete katılan; Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Eski Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Seydişehir İlçe Müftüsü Adem Bebek, Ahırlı ilçe Müftüsü Ramazan Ercan, Çeltik İlçe Müftüsü Abdullah Bıçakcı’ya ve şenliğe katılanlara teşekkürlerini iletti.

9-1.jpeg

SILAYI RAHİM YAPILDI

Nuzumlalıların ve çevre mahallelerden katılımın yoğun olduğu şenliğin açılışında konuşan Nuzumlalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Adem Bahçıvan, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Bahçıvan şunları söyledi: “Görüyoruz ki herkes yılda bir de olsa bu günü iple çekiyor. Eşini, dostunu akrabasını kısacası belki de yıllardır göremediği bir yakınını bu vesile ile görme imkânı buluyor, hasret gideriyor, eski günleri yâd ediyor ve sılayı rahim yapıyor. Geçen yıl aramızda olup bu yıl olmayan köylülerimiz var dostlarımız var. Belki önümüzdeki yıl kimlerin olup olmayacağını bilmiyoruz. Bu etkinliğe katkı sağlamış gönül vermiş işadamlarımız ve köylülerimizden Allah razı olsun. Etkinlilerimizin devamını diler, herkesin hoşça vakit geçirmesini temenni ederim. Bu kardeşliğimizin birliğimizin ve beraberliğimizin bir göstergesidir. Bize de böylesi yakışır. Ayrıca Filistin ve Gazze bir an önce bu zulümden kurtulmalı, dualarımız onlarla.” Adem Bahçıvan, “Bu dilek ve temennilerle tüm köylülerimize ve misafirlerimize saygılar sunar Allah’a emanet ederim” diye konuştu.

9-5.jpeg

ETKİNLİKLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterileri ile devam etti. Şenlikte geleneksel Konya pilavi ikram edildi. Protokol konuşmalarının ardından şiir- kaside ve ilahiler okundu. Çeşitli oyun ve yarışmalarla devam eden etkinlik öğle namazına müteakiben yapılan Hatim duası ile sona erdi.

HAMDİ BUĞUR

Kaynak:HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.